Mystery Blanket 2017

Mystery Blanket 2017

4 april 2017 5 Door Sietske Kooijman

Deze week geen dagboek zoals jullie van me gewend zijn, maar iets anders heel leuks! Ik mag namelijk één van mijn geheime projecten aan jullie onthullen! De inschrijving voor de mystery blanket 2017 is gisteren gestart. Vandaag vertel ik jullie alles!

Thema

Het thema van de dekens in 2017 is The four seasons – Landscape. Er is een hoop te kiezen dit jaar. Allereerst “moet” je kiezen voor een brei- of een haakdeken. Voor velen van jullie misschien een makkelijke keuze, voor anderen brengt het een hoop dilemma’s met zich mee. Wat nieuw is dit jaar, is dat je bij aanschaf van een grote deken, de patronen van de andere deken er los bij kunt kopen. Bevallen de kleuren je niet helemaal, heb je thuis nog veel restjes liggen of twijfel je of je het niveau aankunt, maar ben je wel als een blok gevallen voor allebei de dekens, is dit een perfecte oplossing.

Kleuren

Heb je je keuze gemaakt voor haken of breien, of misschien wel allebei.. moet je kiezen voor een kleurstelling. Dit jaar heb je keuze uit vier opties: Lente, Zomer, Herfst of Winter.

 

Dit zijn de sneak peeks voor de breideken. Ik viel als een blok voor de herfstkleuren (jullie kennen me langer dan vandaag), hoewel ik de zomerdeken ook heel leuk vind!

 

En dit zijn de haakdekens. Leuk dat de thema’s hetzelfde zijn, maar er toch gekozen is voor twee verschillende kleurstellingen. Welke is jullie favoriet?

Ook dit jaar heb je de keuze voor twee maten dekens. De kleine dekens zijn 20 blokken en de grote 40.

Ontwerpers

Dit jaar zijn de dekens ontworpen door Club Geluk én Lisanne Multem van Draad en Praat. Beide ontwerpers zijn bekenden in de haak- en breiwereld. Club Geluk kennen jullie misschien wel van hun (te) gekke boeken. Zo hebben ze een boek uitgebracht met een hoop gekke truien én is niet zolang geleden het Zeeman Breiboek gelanceerd.

Onthulling

Misschien hadden jullie het al wel gezien op de bestelpagina van de Mystery Blanket… Breiclub.nl heeft mij gevraagd om de breideken te testen. Dit is ook gelijk een verklaring voor de wat karige dagboeken van de afgelopen weken. Ik kan jullie uit de eerste hand verklappen dat de deken erg mooi wordt en ook voor beginnende breiers goed te doen is! Ik vind het wel moeilijk hoor, om jullie niks te mogen vertellen!

Maar ik maak het uitgebreid goed in September, als de pakketten binnenkomen. En vanaf Oktober lees je álles over de brei- én haakdeken op Siets aan de Haak. Want ja, ik ga er gewoon nog twee maken. Ik ben als een blok gevallen voor de gebreide herfst-deken. En met een blog die Siets aan de Haak heet, kan de haakdeken natuurlijk niet achterblijven. Er komt dus óók een haakdeken in de zomervariant.

Bestellen

Je kunt vanaf nu de dekens bestellen. Je leest er hier alles over. Wil je gelijk bestellen? Ga dan naar deze site! Wie van jullie gaat met mij het avontuur aan! Ik ben erg benieuwd voor welke kleuren jullie gaan kiezen!

Rating: 4.3. From 3 votes.
Please wait...