Mystery Blanket

Mystery Blanket

9 oktober 2016 4 Door Sietske Kooijman

Eindelijk is het dan zover! Het artikel over de mystery blanket! Eindelijk mag ik alles laten zien en mijn enthousiasme met jullie delen! Want ja, ik ben enthousiast. Toegegeven, het is niet goedkoop, maar je krijgt er een hoop voor terug. Kijken jullie mee?

Na een aantal maanden wachten tot mijn postcode aan de beurt was en een paar keer flink balen omdat ik de postbode miste, was het moment dan eindelijk daar. Ik kwam terug van mijn haakdate met Diana en toen ik ’s nachts thuiskwam stond het pakketje klaar. Diana probeerde me er nog van te overtuigen om hem nog niet open te maken, zodat ik mooie foto’s kon maken… Ik heb het geprobeerd, maar het is niet gelukt… Ik mocht van mezelf even spieken in de doos… en toen was natuurlijk het hek van de dam! Dit was namelijk wat ik zag.

mb-secret

Hoe fantastisch is die tas! Even in close-up

tas

Hier wordt je toch vrolijk van? Deze tas gaat natuurlijk op 4 november mee naar de KreaDoe! En ik vrees dat hij niet zo leeg mee terug gaat! Maar dan… jullie zijn natuurlijk benieuwd naar de inhoud. Ik kan jullie verklappen, ik ook! Hier komt hij!

tas-met-garen

Een tasje geluk! Ik zal de garens stuk voor stuk met jullie bespreken.

Phildar Partner 3,5

phildar-rozephildar-oranje

Phildar Partner 3,5 is een lekker zacht garen dat bestaat uit 50% polyamide, 25% wol en 25% acryl. Een bolletje van 50 gram bevat ongeveer 125 meter.

Phildar Phil douce

phil-douce

Phil douce is een bijzonder garen. Lekker zacht, maar ook erg fluffy. Een uitdaging dus om mee te haken. Ik ben erg benieuwd hoe dit tot uiting komt in de totale deken. Phil douce is een 100% polyester garen. Een bolletje van 50 gram bevat 86 meter!

Phildar – Phil soft +

phildar-soft

Dit is een leuk garen. Het zou zo kunnen passen in de rubriek (te) gekke garens Je kunt het niet goed zien op de foto, maar het is net of de draad bestaat uit een lossenketting van een heel dun garen. Stiekem ben ik heel benieuwd waar die + nou voor staat, maar ik kan er niet achter komen… Een bolletje bevat 25 gram, wat gelijk staat aan 88 meter. Phil soft bestaat uit 63% wol, 27% Alpaca (!!!) en 10% polyamide.

Lana Grossa – Cool Wool

lana-grossa-cool-wool

Een oude bekende :-). Dit garen heb ik (in een andere kleur) afgelopen woensdag gereviewd in de rubriek Kraken of aanhaken. Het was dan ook een verrassing toen dit garen uit de tas tevoorschijn kwam. Een bolletje van 50 gram bevat 160 meter garen en bestaat uit 100% Virgin wool!

Lana Grossa – Cool Wool Print

lana-grossa-cool-wool-print

Een leuke toevoeging aan mijn yarnstash! Een gemêleerd bolletje. Dit zijn natuurlijk helemaal mijn kleuren! Een bolletje van 50 gram bevat 160 meter garen en bestaat uit 100% Virgin wool!

Scheepjes – Stone Washed

scheepjes-stone-washed

Eindelijk! De trouwe lezers van mijn blog, weten dat ik al een hele tijd dit garen wil uit proberen. De mystery blanket geeft mij deze kans! En mijn eerste indruk is zeker positief! Een bolletje van 50 gram bevat 130 meter. Het garen bestaat uit 78% katoen en 22% acryl. Een bijzondere combinatie… Als je het mij vraagt met het beste van twee werelden. De mooie uitstraling en de zichtbare steken van katoen en de zachtheid van acryl!

Vooruit dan, nog een paar kwijlfoto’s waar alle bolletjes opstaan! Superleuk dat er met verschillende garens wordt gewerkt. Dit geeft weer een heel ander effect dan het haken met 1 soort garen.

totaal-3 totaal-2 totaal

Nog maar een weekje wachten

En toen was het nog maar een weekje wachten tot het 1 Oktober was. Het toeval wilde dat ik dit weekend bij Heppie was en dus nóg twee dagen moest wachten. Maar goed, dat kon er nog wel bij. 3 Oktober, na een lange dag werken (note to self: Werken de dag na een Heppie-weekend = no go), zat ik dan eindelijk klaar. Haaknaald, check! Tas met garen, check! Stekenmarkeerders, check! Go!

mb-totaal

En dit is dan het resultaat van week 1! Geblokt en al, zijn alle blokjes precies even groot. En ik zou ik niet zijn als ik niet gelijk al een foutje maakte. De laatste twee toeren van het eerste blokje moesten in dezelfde kleur (het donkerpaars), maar mijn structuur kan dat niet aan! Ik laat het dus lekker zo, ik ben ten slotte niet eigenwijs! Even een paar close-ups!

mb-2 mb-3 mb-1

Hoe vinden jullie het? Is het wat jullie er van verwachtten?

Conclusie

Het zal jullie niet ontgaan zijn! Ik ben enorm enthousiast. Zo enthousiast zelfs dat ik besloot een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zoals jullie weten, kon je kiezen tussen haken en breien. Op de algemene facebookpagina van de mystery blanket zitten zowel haaksters als breisters en van die laatste groep komen ook de meest prachtige vierkantjes voorbij. Toen het aanbod kwam om tóch nog een extra pakket te kunnen kopen, begon mijn hart dan ook sneller te kloppen. Ik bestelde de breideken, maar dit keer de kleine variant. Dit wordt een heerlijk babydekentje. In dezelfde kleur, fire, zodat ik het goed voor jullie kan vergelijken. Alles voor de blog!

Morgen komt de update van Diana online, en ook zij is gegrepen door het cal-virus. Ze begon deze weken aan de lossen-en-vastencal. Dit ging met vallen en opstaan! Je leest er alles over in haar update. Woensdag reviewen we een (te) gek garen  en zaterdag staat mijn update weer online! Zien we je dan?

 

No votes yet.
Please wait...