Mystery Maandag 2. Over haken, twee keer lol van je wol en kramp in mijn vingers.

Mystery Maandag 2. Over haken, twee keer lol van je wol en kramp in mijn vingers.

7 oktober 2018 1 Door Sietske Kooijman

Nadat afgelopen dinsdag de eerste mystery maandag online stond, kon ik aan de slag! Soms heb je echter van die weken dat het lijkt alsof er een complot tegen je gesmeed wordt. Telkens als ik even rustig wilde gaan zitten met een kopje thee en een haakwerkje, kwam er iets tussen. Meer dan 1 toer per keer lukte dus niet. Gelukkig keerde het tij in het tweede deel van de week en was ik vandaag zelfs helemaal vrij. En dan gaat het hard. De eerste twee delen van mijn haakdeken zijn gehaakt. Met wat pijn en moeite, maar o, wat wordt hij mooi! Ik neem jullie mee op reis!

Want reizen is het thema van deze deken. Iedere maand gaan we naar een nieuw werelddeel. We starten de haakdeken in Afrika. En hoe kan je dan anders beginnen, dan met tunisch haken, of, in het engels.. Tunisian Crochet. Nu dacht ik dat ik na een groot deel van de zomerdeken, de haakdeken van serdani én de four-seasons-deken behoorlijk bedreven was in het tunisch haken. Niets bleek minder waar. De eerste twee delen gingen prima, maar daarna mocht ik me aansluiten bij “team-uithaal”. Of, zoals ik het liever zeg… Team 2x lol van dezelfde wol. In mijn geval wel 3 of 4 keer. Na een tijdje kwam ik erachter dat ik, bij omslagen, mijn draad verkeerd om mijn naald sloeg, waardoor mijn steek op de een of andere manier gekanteld werd. Normaal ben ik niet zo perfectionistisch, maar ik heb me voorgenomen dat bij deze deken wel te zijn. En met resultaat. 

Gelukkig kreeg ik een hoop support van mijn mede-ambassadeurs, en staat sinds afgelopen week onze groepsapp vol afbeeldingen van onze mystery-blankets. Het leukste is dat we allemaal een andere kleur haken, waardoor je goed de verschillen kunt zien. Voordeel nummer 2 is, dat ik jullie nu progress-foto’s kan laten zien.. normaal vergeet ik dat vaak tijdens het haken!

In de achteruit…

Nu wel goed!

Het middenblok is af!

Door mijn nieuwe manier van omslaan, haakte ik wel ineens 6x zo strak. Ik moest dan ook regelmatig mijn haakwerk wegleggen omdat ik kramp kreeg in mijn vingers. Maar ook dat ging beter naarmate het werk vorderde. 

Na het tunisch haken, trekken we verder Afrika door… Om precies te zijn naar Egypte. De thuisbasis van de katoen. En met wat voor garen kunnen we deze rand dan beter haken dan met een katoen-mengsel. In een prachtige kleur! En dan ook nog eens in een van mijn meest favoriete steken, de parelsteek. Doordat mijn tunische haakwerk wat strakker werd dan ik gewend was, en ik van mezelf weet dat ik los haak, ben ik teruggegaan naar een haaknaald 3 (in plaats van de aanbevolen naald 4). Tijdens de volgende rand bekijk ik of ik op die naald 3 blijf, of dat ik overstap naar 3,5 of 4. Deze rand heeft de neiging om iets te gaan golven, maar met blokken lost zichzelf dat prima op… kijk maar!

Deze rand komt echt net van mijn haaknaald en ligt dus nog lekker te blocken in een badje eucalan. Ik heb deze dus nog niet van de matten gehaald. Ik vind het blok zo al prachtig, jullie niet?

Ik ben zeer tevreden over dit blok en enorm blij met de kleuren die ik gekozen heb. Deze week komt ook mijn breipakket binnen, dus daar hoop ik jullie volgende week alles over te vertellen! 

Ook mijn ambassadeurscollega’s AkkelienAlexa en Renske bloggen over hun mystery avontuur. Klik vooral door voor nog een dosis mystery blanket! Wil je onze reis volgen via social media? Onder #MB2018ambassador houden we je op de hoogte van onze voortgang!

/

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...