Mystery Maandag 2

Mystery Maandag 2

23 oktober 2017 3 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week werkte ik weer hard verder aan mijn twee mystery blankets. Gelukkig deze week dus wel een mystery maandag! Helaas loop ik nog niet helemaal op schema door een paar tussendoorprojecten, maar hé, het is nog geen November! Kijken jullie mee?

Mystery Blanket Breien

Helaas heb ik deze week maar 1 breilapje te laten zien deze week. Maar niet getreurd, het is één van mijn favorieten. Bovendien zijn de drie lastigste lapjes nu van mijn naald gekropen, dus ik hoop dat de volgende blokken sneller gaan!

Ik vind kabels prachtig in breiwerk… Maar het breien zelf is niet zo mijn talent. Net als bij een aantal anderen heeft mijn blokje de neiging erg in elkaar te krimpen, zoals je vaker ziet bij kabels. Het lapje blokken heeft al een hoop goed gedaan en mijn ervaring is dat het helemaal goedkomt bij het aan elkaar zetten van de deken.

Dit is de combinatie tot nu toe. Een hoop structuren en technieken bij elkaar. De volgende vijf blokken zijn wat rustiger, wat een mooi evenwicht brengt in de blokken.

Mystery Blanket Haken

Haken gaat gelukkig een stukje sneller. Ik haakte deze week twee blokjes en met de drie die er al stonden, lig ik redelijk op schema. Toch heb ik slechts 1 nieuw blokje te showen deze week, omdat alle blokken twee keer gehaakt worden.

Dit lapje wordt gehaakt in de lussensteek. Een bewerkelijke steek, maar als je hem eenmaal door hebt haakt hij heerlijk! Het is eigenlijk wel een lapje dat je in een keer moet haken, want je kunt precies zien waar ik ’s avonds gestopt ben. Lesje voor de volgende keer!

Dit zijn ze alle vijf bij elkaar. Het begint al ergens op te lijken he! Volgende week komen er dus nog drie lapjes bij. Ik twijfel of ik het lapje met de vastensteek opnieuw ga doen, want deze is toch wat klein uitgevallen!

Totaal

En dit is dan het resultaat tot nu toe. De kleurstellingen beginnen langzaamaan naar voren te komen. Ik hoop dat ik volgende week een eindje bijgewerkt ben, zodat we vol goede moed kunnen beginnen aan maand 2 op 1 November!

Meer lezen?

Ik ben niet de enige die mee haakt en breit. Ook mijn breiclub.nl-ambassadeurscollega’s haken, breien en bloggen mee!

Je vindt die blogs hier:

Wietske van Liefgehaakt

Akkelien van De Breimeisjes

Sharina van De Haakhelden

Renske van RenskeCreatief

Leuk als je ook een kijkje neemt op deze blogs! We haken/breien allemaal een ander seizoen, dus je zult je niet snel vervelen! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is! Zie ik je volgende week?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...