Mystery Maandag 3: Over nederlandse luchten en nog meer kramp in mijn vingers

Mystery Maandag 3: Over nederlandse luchten en nog meer kramp in mijn vingers

16 oktober 2018 1 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week was het na lang wachten eindelijk zover.. Ik mocht mijn breipakket ontvangen. Maar goed ook, want hierdoor ging ik een keer niet als een kip zonder kop van start met een project. Waar het normaal wel eens voor wil komen dat ik eerst begin en dan pas ga lezen, had ik nu de facebook-pagina, het patroon en de filmpjes al goed doorgenomen. Juist omdat ik zoveel zin had om te beginnen. Daarnaast had ik gelukkig ook een haakpakket om aan verder te haken. Geen man over boord dus. En toch was ik heel blij toen ik het mailtje kreeg dat mijn pakket bij de buren bezorgd was. Tussen de bedrijven door, vond ik even tijd om mijn doos te openen. Voor de verandering eens een neutrale deken, in plaats van alle felle kleurtjes die mijn projecten kenmerken.

Je kunt mij niet vrolijker maken dan met een doos garen. Hoewel deze kleuren wennen zijn voor me, viel ik gelijk voor de sneak peek die we van breiclub.nl kregen.

En nu ik het eerste blok gezien heb, ben ik blij met de keuze die ik gemaakt heb! Het eerste deel wordt gelijk een uitdaging: Breien met de Grolse Wanten methode. Ik houd jullie op de hoogte van mijn vorderingen volgende week! Naast de Lang Fantomas en de Durable Cosy Fine, die ook in de haakdeken zitten (waar ik je hier meer over vertel), bevat de breideken ook Lang Merino 120, een 100% wollen garen. Deze bolletjes voelen heerlijk zacht. Een feestje om mee te breien!

Natuurlijk vorderde mijn haakdeken ook gestaag. Afgelopen weekend was ik te vinden op de Knit en Knot, en gezien dit nogal een bewerkelijke rand is (niet qua patroon, maar wel qua kramperige vingers), was dit perfect voor op de knit en knot. Met de afleiding van kletsende mensen, stond deze rand erop voor ik het wist! En wat is deze rand de kramp in mijn vingers waard! Het resultaat is prachtig.

Die kramp in mijn vingers, kwam voort uit de steek waarin deze rand gehaakt is: de waist-coatstitch. Hier haak je niet in de vaste zoals je dat normaal doet, maar in het v’tje. Hier heb je behoorlijk wat kracht voor nodig, zeker op het moment dat je met twee kleuren werkt. Maar hé, het was het waard. 

Deze week staat er een verbouwing op het programma. Onze logeerkamer wordt omgebouwd tot yarnheaven. Over de inrichting van deze kamer, vertel ik je zondag alles in mijn ambassadeursblog op breiclub.nl. Ook hoop ik volgende week het haak-blok en het eerste deel van het breiblok te kunnen laten zien.

Ook mijn ambassadeurscollega’s AkkelienAlexa en Renske bloggen over hun mystery avontuur. Klik vooral door voor nog een dosis mystery blanket! Wil je onze reis volgen via social media? Onder #MB2018ambassador houden we je op de hoogte van onze voortgang!

Rating: 5.0. From 2 votes.
Please wait...