Mystery Maandag 4 – Over héél veel lol van dezelfde wol

Mystery Maandag 4 – Over héél veel lol van dezelfde wol

29 oktober 2018 1 Door Sietske Kooijman

Inmiddels zijn we alweer aangeland in de laatste week van de eerste maand. Time flies when you’re having fun. Afgelopen weken stonden in het teken van héél veel lol van dezelfde wol. Kan niet beter toch ;-). Ik neem jullie mee op mijn reis door Europa en Afrika!

Haken – Denk ik aan Afrika

Ik moet heel eerlijk bekennen dat ik nog niet heel veel verder ben dan ik jullie in de vorige update liet zien. Die waistcoat-stitch is toch een beetje mijn zorgenkindje. Hoewel ik blij ben met iedere toer, is het niet mijn favoriet om te haken.

Met de ambassadeurs overleggen we regelmatig over de mystery blanket. Het leuke is dus, dat ik veel meer foto’s heb van mijn work-in-progress. Dit vergeet ik nog wel eens tijdens het haken.

En heel veel verder ben ik helaas ook niet gekomen. Ik twijfel nog een beetje over de kleurencombinatie. Waar ik het rood en oranje in het middenblok heel mooi vind combineren, denk ik dat ik hier misschien toch een lichtere kleur neem in plaats van de oranje. Dat betekent wel dat ik een flink stuk uit moet halen, en daar moet ik nog even moed voor verzamelen. Mijn plan is om iedere keer een paar steken te haken. Ook als donderdag de nieuwe blokken komen (Jee, nog maar 2 nachtjes slapen! Voor de oplettende lezer ;-). Ik heb er inmiddels traditie van gemaakt tot 0.00 op te blijven op de dag dat de nieuwe blokken komen). Zo komt dit blok vanzelf af!

Breien – We starten in Groenlo

Over de vorderingen van mijn breiblok had ik jullie nog helemaal niet verteld! Ook hier heb ik een vliegende start gemaakt…. en even hard weer uitgehaald. Ik begon de avond na de eerste dag van de Knit en Knot. En ik moet eerlijk zeggen, bij schemerlicht, na een drukke beursdag, om 23.00 ’s avonds zag mijn blok er best oké uit. Met een trots gevoel ging ik slapen. Dat fair-isle breien flik ik toch mooi maar in een keer…. Tot ik wakker werd. Toen zag dat blok er ineens niet meer zo appetijtelijk uit. Gelukkig gaat uithalen sneller dan breien ;-). Ik besloot toch maar even te wachten tot na de beurs, om er met een uitgerust hoofd nog eens naar te kijken. En warempel… Het lukte

En ach, perfect is hij niet, maar best oké voor een eerste keer toch. Toen dit blok er eenmaal op stond, kon ik snel verder met de eerste rand. Het leuke van dit blok vind ik dat je echt een reis maakt door Europa. Na de start in Groenlo (Het eerste blok wordt gebreid met de Grolse Wanten methode, waarbij je in ieder hand een draad houdt), steken we de zee over richting Engeland. Op een groot containerschip! Die containers breien we in de eerste rand!

Die containers gaan me goed af. Soortgelijke randen heb ik eerder gebreid in de zomerdeken, dus ook met het opnemen van de steken was ik al geoefend. Dat was maar goed ook, want in de volgende rand, maakt Bianca de uitdaging nog een beetje moeilijker! De titel van deze rand is Aaaargh – Argyle. Dat leek in eerste instantie mee te vallen. Ik ging best lekker… Dacht ik. Tot ik vanochtend iets te enthousiast aan mijn breinaald trok (want dan kon ik mooi het eerste stukje nog even afmaken voor de update). Ruim de helft van mijn steken eraf. Ik dacht dat ik het redelijk hersteld had, maar na 5 toeren kwam ik erachter dat ik mijn kantsteek was vergeten op te nemen. Helaas… opnieuw beginnen dan maar? Wat vinden jullie… uithalen of smokkelen?

Het lijkt of mijn blok erg bobbelt. Ik merk echter dat het stuk waar de Argyle-rand aanzit al een stuk minder bobbelt. Ik heb dus alle vertrouwen dat het goed gaat komen met blocken!

Tot zover. Ik ga mijn beide blokken niet afkrijgen voor de nieuwe blokken komen donderdag, maar we haken en breien gewoon rustig door!

Ook mijn ambassadeurscollega’s AkkelienAlexa en Renske bloggen over hun mystery avontuur. Klik vooral door voor nog een dosis mystery blanket! Wil je onze reis volgen via social media? Onder #MB2018ambassador houden we je op de hoogte van onze voortgang!

No votes yet.
Please wait...