Mystery Maandag 4

Mystery Maandag 4

13 november 2017 1 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week helaas geen mystery maandag, maar vandaag sla ik terug. Maar liefst 10 blokken kan ik jullie vandaag zien. De haakblokken haakten heerlijk weg en ik kon het dus ook niet laten om ze in een keer weg te tikken. Kijken jullie mee?

Mystery Blanket Haken

Blok 5

Dit blokje, gehaakt in de puffsteek, krijgt een hele toffe uitstraling door het gebruik van het fluffy garen. Ik was even bang dat dit heel lastig zou haken, en dat mijn haaknaald vaak vast zou blijven haken, maar het viel alles mee. Soms heeft los haken zo zijn voordelen!

Blok 6

Zie hier het resultaat en effect van blokken! Het linkerblok is geblokt, het rechterblok nog niet. Het patroon komt veel beter uit, vinden jullie niet? Vinden jullie het leuk om een keer een artikel te lezen met alle ins en outs over blocken? De korrelsteek kende ik nog niet, maar ik vind het effect superleuk. Het haken is verbazend simpel, door een combinatie van vasten en picots, krijg je leuk reliëfsteekje!

Blok 7

Over blok 7 werd op facebook een hoop gevloekt en getierd. Dit blok was duidelijk niet de favoriet van de meeste haaksters. Wellicht komt dit door de halve vasten die in dit patroon gebruikt worden. Ik had hier helemaal geen last van. Ik vind het effect fantastisch en ben weg van de wol (SMC Bravo) waarmee dit blokje gehaakt is. Het was liefde op het eerste gezicht.

Blok 8

Het laatste blokje van deze maand is gehaakt in de weefsteek. Een bekende steek, maar hij komt erg mooi uit met het durable cosy garen.

Zoals jullie zien, haakte het lekker weg deze maand. Dit zijn alle blokken bij elkaar.

Lekker zomerse kleuren he! En ja! De draadjes moeten nog afgehecht worden (het zal eens niet ;-)).

Mystery blanket breien

Het breien kon natuurlijk niet achterblijven. Geen acht blokken, het breien gaat een stuk langzamer! Maar de eerste twee blokken zijn van mijn breinaalden gekropen!

Allereerst een van mijn favoriete blokken uit de deken. Mijn echte favorieten komen nog in de volgende maanden, maar deze staat zeker in mijn top 5! Het is wel een blok waarbij het oppassen geblazen is! Goed tellen dus. Praten en breien was er hier niet bij. Wonder boven wonder ging hij in een keer goed. Ik merk echt dat het breien me steeds beter af gaat. Oefening baart kunst zullen we maar zeggen.

Ook van dit blok werd ik erg vrolijk! Ik heb ervoor gekozen om het huis, het dak en de wolk in te breien. Zes draden aan mijn breiwerk werd me wat te gortig, dus heb ik het raam en de deur ingemaast. Een primeur, maar stiekem vind ik ook dat heel leuk!

Dat was hem dan weer. De komende mystery maandagen worden wat minder uitgebreid… Je kunt je garen ten slotte maar 1 keer uitgeven. Gelukkig staan er een aantal spannende andere projecten op de planning. Daar lezen jullie de komende tijd alles over!

Meer mystery blanket?

Ik ben niet de enige die mee haakt en breit. Ook mijn breiclub.nl-ambassadeurscollega’s haken, breien en bloggen mee!

Je vindt die blogs hier:

Wietske van Liefgehaakt

Akkelien van De Breimeisjes

Sharina van De Haakhelden

Renske van RenskeCreatief

Leuk als je ook een kijkje neemt op deze blogs! We haken/breien allemaal een ander seizoen, dus je zult je niet snel vervelen! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is! Zie ik je volgende week?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...