Mystery Maandag 5

Mystery Maandag 5

20 november 2017 1 Door Sietske Kooijman

Deze week stond in het teken van de gerstekorrel. Niet mijn favoriete steek (oke, ik zal eerlijk zijn, ik vind hem oersaai), maar oeh, het effect is fantastisch. Daarnaast breide ik nog een enorme mislukking! Kijken jullie mee?

Mystery blanket breien

Er stonden twee blokken op het programma vandaag… waarvan er 1 falikant mistlukte. Ik had het al door toen ik net begon, de steken zaten veel strakker om mijn naald dan toen ik dit blokje breide voor de testdeken. Maar eigenwijs als ik was, ging ik gewoon door… Ik had geen meetlint bij de hand… resultaat.. een blokje van 14 bij 14. Ach, twee keer lol van dezelfde wol zeggen we maar! Hier valt uiteraard niet tegenop te blokken! Volgende keer dus maar op breinaald 4.

Gelukkig is dit een van mijn favoriete blokken om te breien! Geen straf dus, om hem nog een keer te doen.

En dan was daar de gerstekorrel. Ik ben verliefd op de structuur van deze steek, maar het breien is niet mijn hobby. Maar hé, dat mocht de pret niet drukken. Het blokje heeft een prachtige kleur, dus dat maakt een hoop goed!

Het lijkt of het blokje niet vierkant is, maar schijn bedriegt! Hartstikke 20×20 deze. Gelukkig! De kleur is in het echt een stuk dieper en roder dan op deze foto.

En dit bedoel ik met de structuur. Ik vind de gerstekorrel er altijd zo lekker warm uitzien! Inmiddels staat het volgende blokje op de pennen. De dubbele gerstekorrel dit keer! Die gaat op de een of andere manier een stuk sneller!

Meer mystery blanket?

Ik ben niet de enige die mee haakt en breit. Ook mijn breiclub.nl-ambassadeurscollega’s haken, breien en bloggen mee!

Je vindt die blogs hier:

Wietske van Liefgehaakt

Akkelien van De Breimeisjes

Sharina van De Haakhelden

Renske van RenskeCreatief

Leuk als je ook een kijkje neemt op deze blogs! We haken/breien allemaal een ander seizoen, dus je zult je niet snel vervelen! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is! Zie ik je volgende week?

Welk blokje is jullie favoriet tot nu toe?

No votes yet.
Please wait...