Mystery Maandag 7

Mystery Maandag 7

8 januari 2018 2 Door Sietske Kooijman

Zo, het is even geleden dat ik jullie een update gaf over de mystery blanket. Er kwam ook vanalles tussendoor! Maar nu zijn we weer on track! De afgelopen tijd kwamen er 5 blokjes van mijn naalden. Twee haaksels en drie (of eigenlijk twee en een half) breisel. Benieuwd? Lees mee!

Mystery Blanket Haken

Afgelopen periode stonden er twee blokjes op het programma. Een makkelijke steek: de grannystripe, maar het effect is heel leuk door het garen. En een ingewikkeldere steek: de tulpensteek. Ik overweeg dit lapje opnieuw te maken, want hij komt er net niet lekker uit naar mijn mening.

Dit garen (phildar phil randonnees) is superleuk! Doordat er kleine stukjes van anderkleurig garen inzitten, krijg je een speels tweedeffect!

Het volgende blokje is de tulpensteek. Ik vermoed echter dat ik iets fout gedaan heb, want hij komt er niet uit zoals het voorbeeld. Binnenkort nog maar een keer proberen, ik ga dan ook een naald groter pakken. Dat scheelt al een hoop denk ik! Het steekje vind ik wel grappig! Dit blokje is gehaakt met durable cosy. één van mijn favoriete garens!

Mystery blanket Breien

Van mijn breinaalden kwamen afgelopen maand 2,5 blokje.. waar dat mysterieuze halve blokje vandaag komt, vertel ik jullie straks! Eerst gaan we naar mijn twee favoriete blokjes uit de hele deken! De combinatie van kabeltjes en het opengewerkte patroontje vind ik prachtig!

Dit blokje is gehaakt met Lana Grossa Cool Wool. Een heerlijk garen van 100% wol. Al zou je dat echt niet zeggen als je breit met dit garen! Ik heb dit garen ook gebruikt voor mijn nieuwste project, waar jullie onderaan een sneak peek van gaan zien. Over dit project lees je binnenkort alles op mijn blog van de breiclub!

Dit blokje is wederom gebreid met Durable Cosy. Het patroon van dit blokje doet me denken aan kleine raampjes in een ouderwets huisje, jullie niet?

En dan ten slotte het mysterie van het halve blokje!

Er mist nog een essentieel deel van de schapen: Hun fluffy vacht! Ik heb deze geprobeerd mee te breien, maar uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om deze vacht op te mazen. Een work in progress dus (alsof ik die nog niet had :-)) Zoals jullie zien trekt het werk wel een beetje, maar ik verwacht dat dit in de complete deken niet meer op zal vallen!

En o ja, ik had jullie nog een sneak peek beloofd he? Nou, vooruit dan :-).

© Foto gemaakt door Amilishly Designs

Meer mystery blanket?

Ik ben niet de enige die mee haakt en breit. Ook mijn breiclub.nl-ambassadeurscollega’s haken, breien en bloggen mee!

Je vindt die blogs hier:

Wietske van Liefgehaakt

Akkelien van De Breimeisjes

Sharina van De Haakhelden

Renske van RenskeCreatief

Leuk als je ook een kijkje neemt op deze blogs! We haken/breien allemaal een ander seizoen, dus je zult je niet snel vervelen! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is! Zie ik je volgende week?

Welk blokje is jullie favoriet tot nu toe?

No votes yet.
Please wait...