Mystery Maandag deel 1

Mystery Maandag deel 1

9 oktober 2017 3 Door Sietske Kooijman

1 Oktober was het zover, de eerste maand van de mystery blanket werd onthuld. Gelukkig had ik afgelopen week weer wat meer tijd om te breien en haken, dus ik ging voortvarend van start. Er kwamen deze week maar liefst vijf blokjes van mijn naald. Kijk je mee?

Mystery Blanket Haken

Het thema van dit jaar is Landschap. Lisanne Multem (van Draad en Praat) heeft bij ieder blokje verteld waar de structuur haar aan doet denken. Erg leuk om zo een kijkje te krijgen in het hoofd van de ontwerper. Ik merk ook dat mijn deken zo meer “betekenis” krijgt. Ik neem jullie mee door de blokjes die deze week van mijn haaknaald vlogen.

Eigenlijk zijn alle blokjes best simpel van patroon, maar daardoor niet minder mooi. Juist hierdoor komen de verschillende structuren in de deken extra mooi uit. Dit blokje is gehaakt met Phildar Beaugency, een fluffy garen. Het is heerlijk zacht en door deze steek, lijkt de structuur van de vasten, die normaal wat grof over kan komen, erg zacht en lieflijk.

Het volgende blokje is gehaakt met Schachemeyr Wooll 85. Ik moet heel eerlijk zeggen dat ik niet zo’n fan ben van dit garen (ja jongens, het is zover, een kritische noot!), en dan specifiek hoe het aanvoelt. Het is wat prikkerig. Ik vind echter het resultaat wel erg mooi! Ik ben van plan de deken te gaan voeren, dus dan merk je niet dat het garen wellicht wat prikt.

En dan nummer 3: de parelsteek. Een van mijn favoriete steken en ook nog eens met heerlijk garen: Durable Cosy. Wat een vrolijk kleurtje he!

En dit zijn ze alledrie bij elkaar. Lekker zomers he! Alle blokken worden 2 keer gehaakt, dus volgende week komt er nog 1 ander blokje bij. Ook die is erg leuk kan ik jullie vast vertellen.

Mystery Blanket Breien

Ook breidde ik deze week twee blokjes. Ik merk echt dat het breien steeds beter gaat. Daardoor ga ik het ook steeds leuker vinden. Ik raakte altijd zo gefrustreerd als ik halverwege was (nou ja, meestal na twee toeren, maar dat voelde al als halverwege) en ik moest de hele boel uithalen. Sinds ik geleerd heb hoe ik steken terug kan steken en ik meer bedreven ben ik het lezen van breipatronen, ben ik langzaam een tweede grote liefde aan het ontwikkelen. Zeker als ik het resultaat zie van de twee blokjes van deze week!

Het eerste blokje is gelijk een van de moeilijkere uit de deken, maar ik werd zo blij van dit kleurtje! Daarnaast breit het garen (Lana Grossa Cool Wool) heerlijk. Ik ben wat strakker gaan breien in de loop van de tijd, waardoor het patroon nu wat beter naar voren komt. Zo leuk dat de “bollen” echt bovenop het werk lijken te liggen, kijk maar:

Ook het andere blokje ging soepel. Dit keer gebreid met Phildar partner 3.5

In het begin was het even vechten met het patroon, maar, zoals zo vaak, als je hem eenmaal door hebt, gaat het lekker snel!

Ook hier vind ik de kleuren erg goed gekozen. Beide kleuren doen me denken aan de herfst. Het roze brengt nog iets van de zomer terug, terwijl de bruine kleur me doet denken aan de donkere, regenachtige dagen.

Meer lezen?

Ik ben niet de enige die mee haakt en breit. Ook mijn breiclub.nl-ambassadeurscollega’s haken, breien en bloggen mee!

Je vindt die blogs hier:

Wietske van Liefgehaakt

Akkelien van De Breimeisjes

Sharina van De Haakhelden

Renske van RenskeCreatief

Leuk als je ook een kijkje neemt op deze blogs! We haken/breien allemaal een ander seizoen, dus je zult je niet snel vervelen! Ik kan niet wachten tot het weer maandag is! Zie ik je volgende week?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...