Oh Oh! Kapotte haaknaald

Oh Oh! Kapotte haaknaald

19 december 2016 0 Door Diana van Eynde

 DIANA || Afgelopen twee weken vlogen weer voorbij. Ik rustte veel uit en deed veel heerlijke dutjes op de bank. En las aardig wat. Zo genoot ik van het fantasyverhaal Schemergeest van Cocky van Dijk en liet ik me meenemen naar Rosemary Beach door Abbi Glines in Het mooiste afscheid. Ook haakte ik wat aan de Lossen&Vasten CAL.

Ik merkte dat het haken als een verplichting begon te voelen en daar baalde ik van. Dat wil ik namelijk niet. Haken en lezen zijn mijn hobby’s en dat wil ik als het even kan zo houden. Afgelopen weken vond ik de rust weer terug en genoot ik van de paar korte haakmomenten.

Lossen&Vasten CAL
Ik loop nog steeds gruwelijk achter met de CAL, maar dat vind ik niet erg. Ik haakte vorige week ‘week 6’ af en ik heb na de afronding echt nog even zitten genieten van het patroon. Ik vind het ‘tegelpad’ echt prachtig. Misschien wel het mooiste deel van de deken tot nu toe. Ik kende het patroontje niet en ik ben blij dat ik het heb leren kennen. Wauw.

Kapotte haaknaald
Ik ging enthousiast door met ‘week 7’. Ik zat er net zo lekker in. Joke adviseerde me om een maatje kleiner te pakken qua naald, maar ik was eigenwijs. Toch merkte ik dat de deken wat uit begon te lopen en zo eigenwijs als ik ben, ging ik midden in de toer verder met een haaknaald die een volledige maat kleiner is. De volgende toer kwam niet netjes uit. Goh. Na even aan mijn hoofd krabbelen, viel het kwartje, de wisseling van de naald. Ik wilde het in eerste instantie zo laten. Totdat gisteren mijn haaknaald 4 echt niet meer te redden was.

Besluit
Het lijkt me niet verstandig om nu midden in de toer weer van haaknaald te wisselen, dus ikheb besloten om een stukje uit te halen (was pas 2,5 toer onderweg) en het met de 4,5 verder te haken. Maar… Ik ga vanavond eerst beginnen met het wegwerken van de draadjes die er nu hangen. Vriendlief zei gisteren: maar ik kan er toch gewoon aan trekken? Ik wil geen risico’s lopen, dus netjes wegwerken die losse draadjes!

Bij Tante Betsy
Zaterdag ging ik een dagje shoppen met mijn kleine zus in Eindhoven. Vorige keer spotte ik daar geen wolwinkel, maar ze was er zeker wel. Dus wij gingen op zoek naar Bij Tante Betsy. Na een halfuur lang zoeken, renden we (letterlijk) vijf minuten voor sluitingstijd het winkeltje in. Toen moest ik natuurlijk wel iets kopen, maar… Ik wilde alleen Scheepjes of 100% acryl. 100% acryl had de winkel niet, maar ze had nog wel een restje van twee bolletjes Scheepjes Stone Washed XL. Zus kleur laten kiezen en daar ga ik twee mooie en warme slofjes voor haar van maken.

Nieuwe CAL?

Ik kocht afgelopen zaterdag de nieuwe Simply Haken voor in de trein. Wat een geweldig nummer weer! Maar ook een gevaarlijk nummer. Simply Haken is een CAL gestart. Ik vind de wol die zij gebruiken te duur (12 euro per streng), maar ik heb al gekeken of de kleurtjes van Colour Crafter een beetje overeen komen. En damn… Nu is het toch wel heel moeilijk om niet op die bestelknop te drukken. Herkenbaar? Binnenkort lees je overigens de review over deze Simply Haken. Waar werd ik nou echt warm van?

 

No votes yet.
Please wait...