Review: Simply Haken oktober/november

Review: Simply Haken oktober/november

30 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || Altijd kijk ik uit naar het moment dat de Simply Haken in de winkel ligt. Meestal twijfel ik of ik hem meeneem, want eerlijk gezegd heb ik nog nooit iets uit het magazine gemaakt en wordt mijn nog-te-haken-lijst alleen maar groter. Toch ging ik deze keer weer overstag, nadat het me tig keer gelukt was zonder de winkel uit te lopen. Tevreden of niet?

Het eerste dat ik altijd doe als ik de nieuwe Simply Haken in mijn handen heb, is de voorkant cover goed bekijken. Ik zag al meteen dat ik ook deze keer niet teleurgesteld zou worden. Ik kon niet wachten om het magazine open te slaan.

Mezelf warm houden
Ik ben iemand die het altijd koud heeft. Patronen van warme kleding doen het dan ook altijd goed. Meteen in het begin staat een prachtig patroon van een – naar mijn idee – enorm warme blauwe stola. Ik was direct verliefd! Maar ook het setje met muts, sjaal en armwarmers maakte me meteen warm van binnen. En de polswarmers die bijna aan het eind van het magazine staan, moet ik gewoon maken!

img_1934   img_1939   img_1946

Items voor de husjes
Ik vind het altijd leuk om iets voor iemand anders te maken. Voor mezelf ga ik ook graag aan de haak, maar een blij gezicht nadat ik een creatie geef, maakt me enorm blij. Nu werd ik blij van een enorm leuke special: items om te haken voor je hond. Ik ben verliefd op elk patroon, maar denk niet dat ik mijn husjes ook maar iets aan zal krijgen. Wel ga ik zeker het botje haken om aan hun halsbandje te hangen. En voor mezelf staat 100% zeker het tasje op het programma. Ideaal om de poepzakjes en een koekje in te bewaren. En ook die armwarmers zijn geweldig! Eigenlijk vind ik dit de leukste serie die Simply Haken ooit heeft gepubliceerd.

img_1935  img_1937  img_1936

Herfstkrans
img_1941Ik ben weg van de komende seizoenen. Herfst en winter hebben voor mij altijd een enorme charme. Toen ik tijdens het bladeren een herfstkrans tegen kwam, was ik meteen verliefd. Het eerste wat ik tegen mijn vriend zei was: “Die maak ik voor volgende herfst! Hebben we meteen prachtige decoratie gedurende de herfst!” En meteen daarna grapte ik: “Alleen wel oppassen voor de egels en muisjes, onze husjes smullen daarvan.” Ik zag en zie van alles in deze geweldige krans. Ook deze ga ik zeker ergens volgend jaar maken.

Nekrol voor lief
img_1943Eigenlijk stond de editie van deze twee maanden vol van alles dat ik wil maken. Het laatste dat ik vandaag deel is een nekrol. Lief heeft vaak last van zijn nek en rug en ik denk dat een nekrol hem echt wat kan helpen de pijn tegen te gaan. Ik zag deze nekrol en had meteen de kleuren voor hem in mijn hoofd. Dit is wel een langebaanproject dat geen haast heeft, maar het patroon ligt er, dus ik kan er altijd aan beginnen.

 

Opvallend
Wat me heel erg opviel in deze editie is dat er heel veel schema’s in staan. Zelf vind ik het heerlijk om via een schema te haken, dus voor mij is dit een welkome aanvulling. Er stonden weer voldoende topjes en truien in die me totaal niet konden bekoren en ik miste een deken. De knuffels zijn thematisch gekozen en wel leuk, maar denk niet dat ik ze snel zal maken. Maar je weet nooit voor wie een gothicmeisje of een herfstachtig beertje gehaakt gaan worden. Het gedeelte over decoratief borduren kon me overigen totaal niet behagen. Ik heb niks borduren, heb er een hekel aan en zal het ook nooit leuk gaan vinden ben ik bank.

Al met al vond ik dit een van de beste edities van het magazine. Ik zie altijd wel dingen die ik wel leuk vind om te maken, maar het enthousiasme dat ik voelde bij veel van de patronen van deze editie heb ik niet eerder gevoeld. Of en wanneer de patronen ooit gemaakt worden, is nog even de vraag. Maar ze staan op mijn haaklijst, that’s for sure.

No votes yet.
Please wait...