Schik met Scheepjes – week 0

Schik met Scheepjes – week 0

15 februari 2017 2 Door Sietske Kooijman

Voortaan staat op woensdag de nieuwe serie Schik met Scheepjes online. Vandaag was het zover. Het Cal-geweld voor 2017 barstte weer los. Week 1 van de Hygge-cal staat online. Sietske haakt deze cal, terwijl Diana in dezelfde tijd de cal van 2016 haakt. We houden jullie op de hoogte van onze vorderingen en maken er een gezellig klets-artikel van. Pak er dus een kopje thee en een haakwerkje bij en doe gezellig met ons mee!

Sietske: Afgelopen maandag kwam eindelijk mijn pakket binnen voor de scheepjescal. Ik had enorm zitten twijfelen tussen Rainbow en Jewel. Na iedereen in mijn omgeving advies gevraagd te hebben, gaf mijn man de doorslag. Het werd Rainbow! Toen ik de eerste pakketten online voorbij zag komen, sloeg de twijfel weer toe, maar zodra ik de doos opende, wist ik het zeker. Rainbow is míjn kleur.

Zoals jullie weten ben ik gek op zwart in combinatie met felle kleurtjes. Bij deze cal kan ik mijn lol op! Het pakket bestond uit 10 bollen scheepjes stone washed en 11 bolletjes catona. Daarnaast vind je in het pakket een zakje met extra’s.

In dit zakje zit een hygge-knoop, een bedel van een eland, een stekenmarkeerder, een goede borduurnaald en twee sneeuwvlokjes. Vooral de borduurnaald en de knoop vind ik leuk. Of ik met de andere accesoires iets ga doen, weet ik nog niet.

Ik kocht mijn bollen bij yourzs. En Dennis was zo lief om er een mooie attentie bij te doen!

Ik word er altijd erg blij van, als een winkel net dat beetje extra geeft. In dit geval was het extraatje wel héél tof. Yourzs verkoopt namelijk eigen labels en Dennis heeft een speciaal Hygge-label gemaakt. Hoe leuk is hij geworden! Die komt zéker op mijn sjaal als hij af is! Verder zitten er een zakje thee en een koekje in het zakje. Leuk gevonden, want voor mij gaat haken áltijd samen met thee. Ook het flesje eucalan is erg handig. Ik heb een grote fles in mijn kast staan, maar voor één project is zo’n proefverpakking precies genoeg!

Na mijn pakket uitgepakt en bewonderd te hebben, werd het tijd om te starten. Met het proeflapje wel te verstaan. Ja, jongens, jullie lezen het goed! Ik heb een proeflapje gehaakt. Het moet niet gekker worden. Uit dit proeflapje bleek maar weer eens hoe los ik haak. Waar de aanbevolen haaknaald 4,5 is, kwam ik uit op 3,5. Daarmee wordt mijn lapje nét niet vierkant, maar dit kun je met blokken makkelijk rechttrekken. Vervolgens begon de échte uitdaging van deze cal. Het borduren. Dat ging eigenlijk makkelijker dan ik verwacht had. Het was even zoeken waar je je naald precies in moet steken, maar toen ik het eenmaal doorhad, had ik het hartje zo geborduurd.

Best goed gelukt toch… Wat vinden jullie de leukste kleur?

Diana: Het begon vorig jaar. Ik was even klaar met het haken van knuffels en ik wilde aan een groter project beginnen. Ik zag bij Siets de Last dance on the beach deken en ik was direct verliefd. Ik wilde altijd al een lapjesdeken. Ik bestelde de wol en koos voor de combinatie blauw en ging vol goede moed aan de slag met het eerste lapje in groen. Dat ging goed totdat de L&V van het najaar eraan kwam. Ik had dat pakket al eerder besteld en wilde die ook gewoon ‘snel’ even haken. Scheepjes 2016 bleef liggen. Tot nu. Want terwijl iedereen de hygge volgt, haak ik de Last dance on the beach. Volgen jullie komende weken onze vooruitgang?

Vanaf vandaag gaat de cal écht van start en volgende week kletsen we jullie dan ook weer bij over week 1 van beide cals! Ready, Set, GO!

 

 

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...