Shoplog Yourzs

Shoplog Yourzs

22 april 2017 7 Door Sietske Kooijman

Er waren een aantal producten die al een hele tijd op mijn lijstje stonden. Ik kon me een hele tijd inhouden ze niet te kopen, maar afgelopen week ging ik toch overstag. Gisteren was het zover.. Ik kreeg een mega-bestelling binnen van, hoe kan het ook anders, yourzs! Oeps!

Scheepjes Whirl

Ja jongens, Spuit-11 hier. De whirl is al zeker twee maanden uit, maar tot nu toe wist ik me te beheersen. Nou ja, tot twee dagen geleden dan. Dennis heeft een hele leuke actie met de Whirl, je krijgt er namelijk gratis het nieuwe patroon van Kirsten Ballering bij, en ook nog een digitale toerenteller en een miniverpakking eucalan.

Ja jongens, ik koos dit keer niet voor paars (oké, ik geef eerlijk toe, alleen omdat de paarse variant uitverkocht was), maar ook van rood word ik heel blij! Deze kleur heet Slice o’ Cherry Pie en verloopt van Lichtgrijs naar donkerrood. Erg mooi! Ik ben heel benieuwd of Scheepjes zijn beloftes waarmaakt, want dat zijn nogal beloften! Zo schijnt de draad veel fijner te haken dan ander langzaam verloop garen, omdat de draad getwijnd is. Hierdoor steek je niet meer door je wol heen en heb je geen knoopjes in de draad.

Tulip CarryT Interchangable Tunisian Hook Set

Een paar weken geleden sprak Dennis mij aan op facebook. “Zeg Sietske, Ken jij deze al?” En dat was genoeg. Thanks Dennis! Ik kreeg namelijk een set tunische haaknaalden van Tulip te zien. Tunisch haken is voor mij toch wel de ontdekking van 2017, maar ik was nog steeds op zoek naar de goede haaknaalden. Ik ben niet zo enthousiast over de tunische haaknaalden van Knitpro. Velen zijn er enorm enthousiast over, maar het is gewoon niet my cup of tea! Ik vind het puntje te scherp, waardoor ik iedere keer in mijn vinger prik en de naald ligt niet lekker in mijn hand. Deze naalden zijn van Bamboe gemaakt en een stuk gladder dan de knit pro naalden. Daarnaast hebben de naalden een draaibare aansluiting, waardoor je onderweg de haaknaald niet van je draad draait. Bij mij gebeurde dat nog wel eens, en geloof me… Met de toeren van de SerDani-deken wordt je daar niet blij van!

De set zit in een champagnekleurige etui, met, jawel, een paarse rits!

In de etui vindt je 10 haaknaalden in de maten 3,5-9. Fijn dat er ook grote naalden inzitten, dat heb je echt wel nodig met tunisch haken. Je moet vaak toch een aantal maten groter dan aanbevolen wordt! Daarnaast zit er een zakje met extra’s in!

De kabels waren lastig op de foto te zetten, omdat ze doorzichtig zijn.. Er zitten drie kabels bij in verschillende maten, 60, 80 en 100 centimeter. Daarnaast zitten er twee draadstoppers en een verbindingsstukje bij. Zo kun je een kabel maken van maximaal 1.80m, méér dan genoeg voor zo goed als alle haakprojecten! Ten slotte vindt je een liniaal met automatische draadsnijder (hoe briljant is dat) en twee weefnaalden. Vooral met de weefnaalden ben ik heel blij, want tulip heeft hele fijne naalden weet ik uit ervaring!

Stonewashed XL

Jullie weten inmiddels wel dat ik fan ben van Scheepjes Stonewashed. Als je me langer volgt weet je ook dat ik al járen verliefd ben op deze versie van sophies universe:

Máár, de stonewashed XL is niet het goedkoopste garen, verre van zelfs! Daarom klikte ik deze deken iedere keer weer netje uit mijn mandje als ik hem er in een opwelling in gestopt had. Tot nu, of nou ja, een deel dan. Ik bestelde namelijk het garen voor de eerste drie delen van de cal. Hopelijk houd ik het vol om het garen in delen te bestellen, zodat ik niet in 1 keer zo’n berg geld kwijt ben.

Dit zijn ze. Normaal gesproken kies ik een paar foto’s uit, maar deze vind ik zo goed gelukt dat ik ze lekker allemaal plaats. Yarnporn!

Dit zijn ze. In het echt vind ik de kleuren nog mooier dan ik dacht. Help!

Tulip Stekenmarkeerders

Ik had deze stekenmarkeerders al vaker voorbij zien komen, maar toen ik ze ontving, zag ik dat ze in een superhandig blikje zaten. Ideaal, want ik raak die krengen áltijd kwijt!

Kopspelden

Nog zo’n eigenwijzigheidje van me… Ik weiger kopspelden te gebruiken voor amigurumi. Wellicht dat het daardoor komt dat ik iedere keer schele en scheve knuffels krijg. Maar nee hoor, ik kan het wel op de gok. Met deze kopspelden, die extra lang zijn, gaat dat vast wel goedkomen. Hóóp ik ;-).

Dat was hem dan. Meer dan genoeg voor de komende maanden (ja, ik geloof het zelf 🙂 ).

Nog een overzichtsfoto? Vooruit dan!

Laten jullie weten van welke producten jullie graag een review willen zien? 

 

Rating: 5.0. From 4 votes.
Please wait...