Shout out – New Leaf Designs

Shout out – New Leaf Designs

2 september 2018 1 Door Sietske Kooijman

Sinds kort heb ik een nieuwe hobby. En het beste is, dat ik deze hobby uit kan oefenen tíjdens het haken en breien! Op youtube zijn talloze podcasts te vinden van mensen die even gek zijn op handwerken als ik en jij. Helaas zijn dit vooral nog engelstalige podcast. Hoewel er een hoop in mijn abonnementenlijst staan, is er eentje die ik altijd direct aanklik als er een nieuwe video online staat; deze shout-out is voor Carmen Jorissen, van New Leaf Designs.

 ©New Leaf Designs

Carmen is naar mijn mening een van de meest inspirerende mensen in haak- en breiland. Ze is duidelijk over haar doelen en wensen, en neemt je, op youtube en sinds kort via patreon mee op haar reis naar haar droom: fulltime bezig kunnen zijn met het ontwerpen van haak- en breiontwerpen. Een doel wat ze zeker gaat halen als het aan mij ligt. Carmen heeft me al menig project laten zien, wat ik vervolgens niet kon weerstaan. Daarom liggen de bolletjes voor de prachtige picadilly-shawl te wachten… en ook de Tegna-top komt binnenkort op mijn naalden. 

 ©New Leaf Designs

Maar haar eigen ontwerpen is waarmee Carmen echt indruk maakt. Ik laat je enkele van mijn favoriete designs zien! We beginnen met de madly in love socks. Deze sokken ontwierp ze met zelfgeverfd garen. Dit garen werd geverfd met madder root, waarna de link snel gelegd was! 

 ©New Leaf Designs

Hoe leuk is deze foto! Vorig jaar ontwierp Carmen een kol en armwarmers met het mooie Our-Tribegaren, waar ik eerder een review over schreef. Hoewel ik normaal niet zo van de blauw-en-groentinten ben, vind ik deze toch wel heel leuk! Een perfect ontwerp voor de aankomende herfst en winter!

 ©New Leaf Designs

Nog een paar sokken dat op mijn lijstje staat, zijn de “striped and stranded socks”. Voor nu zijn deze sokken nog iets te hoog gegrepen, maar hé, I’m progressing! Ik word iedere keer dat ik ze voorbij zie komen supervrolijk!

 ©New Leaf Designs

Je vindt al haar ontwerpen op Ravelry én in de shop op haar website. 

Patreon

Sinds kort is Carmen een Patreon-pagina gestart. Om fulltime als designer aan de slag te kunnen, moet er natuurlijk geld binnenkomen. Patreon steunt makers om speciale content aan te bieden, tegen een kleine maandelijkse bijdrage. Ik kan dit alleen maar ondersteunen. Ik ben afgelopen maand voor de bijl gegaan, en ik kan je vertellen dat de extra content zeker de moeite waard is. Zo maakt Carmen een serie: “how-to-fix-your-knits”. Toen ik net begon met breien, had ik nooit gedacht dat dit, naast haken, mijn andere grote liefde zou worden. Dit kwam met name omdat ik fouten niet kon corrigeren. Ik was vaak zo gefrustreerd dat ik na drie naalden de hele boel maar weer uittrok. Een tijdje later had ik voor mezelf de regel: “zit de fout in de eerste helft van het lapje, trek ik hem uit; zit de fout in de tweede helft, laat ik hem zitten”. Maar op die manier, was het nooit echt leuk om te breien. Ik geef toe; ik ben nog steeds niet blij als ik uit moet halen hoor; maar weten hoe dat moet en niet je hele project uit hoeven halen; maakt het plezier wel een stuk groter. Deze serie maakt je dus écht een betere breister! Daarnaast heb je als Patron de beschikking over kortingscodes die je kunt gebruiken voor de New-Leaf-Designs patronen. Ten slotte is er de thursday talk, een van de favoriete momenten van mijn week (naast de reguliere you-tube-podcast); een kopje thee, een breiwerkje en luisteren naar Carmen.

Meer zien?

Dus; waar kun je New Leaf Designs allemaal vinden?

Genoeg mogelijkheden dus, om ook fan te worden! 

Kijk jij ook podcasts? Welke staan in jouw favorietenlijstje?

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...