Siets aan de Haak Favorieten

Siets aan de Haak Favorieten

19 april 2017 2 Door Sietske Kooijman

Na ruim een jaar bloggen vond ik het tijd voor een overzichtsartikel van mijn favoriete items! Misschien hebben jullie al gezien dat er een nieuw item in het hoofdmenu staat, namelijk het kopje favorieten! Dit artikel komt ook daar te staan en vul ik steeds aan met nieuwe favorieten. Neem dus regelmatig een kijkje! Klaar? Here we go :-).

Favoriete Webshop

Yourzs

Daar hoef ik niet lang over na te denken.. Hoewel ik over een heleboel webshops enthousiast ben, is www.yourzs.nl mijn favoriet.

Dennis verkoopt de mooiste spulletjes op haakgebied. Enkele toppers licht ik er even uit:

 • Superhandige accesoires, bijvoorbeeld die garendraaischijf waar ik écht niet meer zonder kan.
 • De meest complete garenpakketjes van onder andere Christel Krukkert, Lalylala, MyKrissieDolls en Cutedutch!
 • Supermooie, zelfgedrukte leren labels, zoals deze:

Daarnaast is Dennis een ontzettend vriendelijke man, die je altijd probeert te helpen waar nodig. Twijfel dus niet om contact met hem op te nemen! Daarnaast is er een hele toffe facebookgroep om je haakcreaties te showen. Deze vind je hier!

 

Favoriete Garen(merk)

Oeh, dit wordt al lastiger…

Merk

Qua merk hoef ik niet lang na te denken. Dat is en blijft scheepjes. Dat assortiment is zo compleet, dat je er gewon niet omheen kunt én wilt. Enkele favorieten?

 • Colour Crafter: Prijsbewust en lekker veel meters in véél kleuren
 • Eliza: Dit nieuwe garen is zó zacht dat je er wel mee móet haken.
 • Stonewashed: Ook een van de klassiekers, maar ik ben zo’n fan van de mooie verwassen uitstraling!
 • Whirl: Een beetje een valsspeler dit, want ik heb de whirl nog niet geprobeerd. Hij staat wel op mijn lijstje! Jullie horen er binnenkort meer over.

Yarn and colors

Naast Scheepjes timmert Yarn and Colors hard aan de weg om een even grote favoriet te worden… Hoewel het assortiment nog niet zo groot is als dat van Scheepjes, bevat dit merk al 8 megamooie kwaliteiten. En er is vast meer onderweg! Ik kan niet wachten!

Favoriete haaknaalden

Tsja, ik heb jullie er al vaker mee doodgegooid, dus deze naalden kunnen niet ontbreken in dit lijstje: de Tulip Etimo. Toegegeven, eerst begreep ik de hype niet. Een haaknaald is een haaknaald toch… Tot ik hem probeerde… Je wilt nooit meer zonder!

Favoriete ontwerper

Hmmmmm, lastig lastig… Als ik er één mag kiezen, ga ik toch voor de grootmeester onder de ontwerpers: DenDennis! Dankzij zijn patronen werd ik verliefd op haken, en zie wat er van komt.

Je kunt toch ook niet anders dan verliefd worden op deze jongens…  Het feestvarken staat nog steeds pontificaal bij ons in de huiskamer, omdat mijn man hem ook heel leuk vindt. Je vindt alle informatie over DenDennis hier!

Favoriete blogs

Voordat ik zelf blogde, volgde ik al een aantal haakblogs. Sinds mijn netwerk groter wordt, worden dat er alleen maar meer! Mijn favorieten? Hier komen ze!

Ik begin met de blogs van mijn bijna-collega’s! Het hoe, wie, wat, waar en waarom horen jullie heel snel!

 • De Haakhelden: Sharina en Monique van de Haakhelden ontmoette ik op de eerste editie van de Knit en Knot en we hadden gelijk een hilarisch gesprek over haakfaals. Het resultaat daarvan kun je hier en hier teruglezen. Sinds deze editie, volg ik de dames trouw en lees ik ieder artikel. Een aanrader!
 • De breimeisjes: Jongens, ik moet jullie iets bekennen. Mijn liefde voor breien wordt steeds groter. Nu ik zo druk bezig ben met het testen van de mystery blanket van de breiclub (hier lees je alles), krijg ik steeds meer interesse voor breiblogs. De breimeisjes is een van mijn favorieten. De blog is een leuke combinatie van eigen breimomentjes, patronen en inspiratie!
 • Liefgehaakt: Wietske van Lief Gehaakt haakt vooral voor baby’s. Hier blogt ze vol enthousiasme over. Daarnaast schrijft ze over wat ze verder allemaal uitspookt op haakgebied en dat is een hoop! Ga zeker even kijken!

Een speciaal plekje wil ik reserveren voor de blog van Tertia!

 • Terrays Leven: Waar DenDennis mijn liefde voor amigurumi deed ontvlammen, deed de allereerste deken van Tertia en Jolanda dat met mijn liefde voor Cals. Zoals jullie weten is die liefde nog véél meer uit de hand gelopen dan mijn liefde voor amigurumi. Nog steeds volg ik de blog van Tertia trouw en het is iedere keer een feestje als er een mail met een nieuw artikel binnenkomt!

 

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...