Siets haakt de wereld rond met… Annemarie Arts

Siets haakt de wereld rond met… Annemarie Arts

19 juni 2017 0 Door Sietske Kooijman

Annemarie Arts van Haakidee is een van de ontwerpers waardoor mijn liefde voor haken aangewakkerd werd. Ze heeft een heleboel boeken op haar naam staan, waaronder het bekende boek Haken voor kinderfeestjes. Ik houd van de haakstijl van Annemarie en kon dan ook niet wachten op haar patroon! Vandaag is het zover. Annemarie neemt het stokje over van Marieke Dissel en zíj heeft een Chinees meisje ontworpen voor de Amigurumidag-cal en hij is léuk! Ik neem jullie even mee in de wereld van Annemarie en stelde haar een aantal vragen. Lees je mee?

Annemarie is begonnen met haken tijdens de zwangerschap van haar zus. Ze vertelt erover: “Ik ben zolang ik me kan herinneren al creatief bezig met allerlei dingen. Ik wilde graag wat voor haar de baby maken en ontdekte toen de magische amigurumiwereld op het web. Ik ging mezelf erin verdiepen en heb mezelf leren haken via youtube en een boek uit de bieb. Al snel was ik verslaafd…..ernstig verslaafd aan haken en haakte ik dagelijks een aantal toeren….”

En dat is nooit gestopt. Inmiddels heeft Annemarie maar liefst negen boeken geschreven! Daarnaast is ze een van de vaste gezichten van Koffie & Wol TV (een echte aanrader trouwens!). Deze online serie presenteert ze met Saskia Laan en Petra Glimmerveen. Je vindt alle afleveringen hier!

Annemarie vertelt vol enthousiasme verder over haar haakcarrière. Haar eerste ontwerpen waren Guido de Ooievaar en Sjakie de Stapelslak.

Zijn ze niet te schattig! Inmiddels is Annemarie al een hoop patronen verder. Ze weet dan ook heel goed wat ze het leukste en het minst leuk vindt aan het ontwerpen: “Het begint met een idee in mijn hoofd en als het dan ook nog lukt om het idee uit te werken in een haaksel?dat is het leukste aan het ontwerpproces. Het bolletje zien veranderen in een ontwerp. Het minst leuke is van mijn kladversie een goed uitgeschreven patroon te typen achter de computer.”

Voor de amigurumidag-cal ontwierp Annemarie een Chinees meisje. Ze vertelt dat ze hier niet lang over heeft hoeven nadenken: “Het thema voor deze Amigurumidag was bekend, en het idee voor een chineesje was er al snel.”
 
En terecht, want hij is erg leuk geworden! Zoals iedere week legde ik ook Annemarie een aantal stellingen voor:
Favoriete Garen
Voor amigurumi 100% katoen, bijvoorbeeld SMC Schachenmayr Catania, Yarn and Colors Must-Have, Phildar Coton 3
Favoriete kleur om mee te haken
Niet echt een uitgesproken favoriete kleur, de kleur(en) moeten passen bij een ontwerp.
Nooit meer haken of nooit meer ontwerpen?
Onmogelijke keus?maar dan maar nooit meer ontwerpen, kan ik iig nog haken?
Garen dat uit zichzelf verandert in iedere kleur die je wilt of nooit meer draadjes af hoeven hechten?
Als het precies op de juiste momenten in de juiste kleur veranderd ga ik voor garen dat uit zichzelf verandert van kleur.
Al je steken hardop moeten tellen terwijl je haakt of nooit meer draadjes af hoeven hechten?
Hardop tellen, 1 kleur is zo saai!
Nooit meer stekenmarkeerders of nooit meer een toerenteller?
Ik gebruik bij Amigurumi beide graag, maar als het echt moet dan maar zonder toerenteller.
Met welke drie woorden zou jij je haakstijl omschrijven?

Vrolijk, kleurrijk en speels

Daar ben ik het helemaal mee eens! Dank je wel voor het beantwoorden van de vragen Annemarie! Neem snel een kijkje op haar facebookpagina óf op de website van Haakidee. Je blijft dan op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Annemaries prachtige patronen! 
Rating: 4.8. From 4 votes.
Please wait...