Siets haakt de wereld rond met… DenDennis

Siets haakt de wereld rond met… DenDennis

3 juli 2017 1 Door Sietske Kooijman

Ik moet jullie iets bekennen… Of eigenlijk weten jullie het allemaal al lang! Ik heb een haakcrush, op DenDennis wel te verstaan (for your information… zijn gehaakte versie natuurlijk)! Zijn boek: DenDennis viert feest was mijn allereerste haakboek. Ik begon netjes vooraan, met DenDennis. Wat een bevalling was dat zeg! Maar hij staat nog steeds vrolijk op de kast te kijken naar mijn haakvorderingen. Leuke anekdote: Ik had een week gedaan over het haken van de voeten.. Met 5 losse tenen. De ene keer zaten ze op zijn kop, daarna stonden ze scheef en ten slotte zat de grote teen aan de zijkant van zijn voet. Na een week was ik eindelijk tevreden, sloeg ik de bladzijde om en… Moest ik schoenen haken! Sindsdien lees ik altijd eerst een patroon van voor naar achter door! Enne, DenDennis staat hier in de kamer met maar 1 schoen, gewoon zodat al mijn zwoegen niet voor niets is geweest!

DenDennis (de echte dus, niet de gehaakte versie), vertelt hoe het allemaal begonnen is:

“Hihi ik denk dat ondertussen bijna iedereen dat al weet. Maar ik zal het nog even vertellen. Ik ben in 2012 begonnen met haken omdat ik een boekje bij een vriendin van mij zag met amigurumi. Die zagen er zo schattig uit dat ik dat ook persé wilde leren. Daarna zo snel mogelijk via YouTube en met de hulp van mijn moeder de basis geleerd. Al snel daarna wilde ik mijn eigen patronen gaan maken. Eindelijk had ik een methode gevonden om al mijn maffe ideeën tastbaar te maken.”

En dat was de start van een mooi carrière in haakland. “In 2013 werd ik door Echtstudio geïntroduceerd als de eerste Nederlandse mannelijke amigurumi ontwerper en al snel volgden mijn eerste boeken. Mijn eerste boek heet “Prettig gestoorde Amigurumis” Vol met maffe karakters zoals een Soepkip, snotaap, Angsthaas en Sloddervos. Gebaseerd op oud hollandse scheldwoorden. Met in de hoofdrol een parodie/karikatuur van mijzelf: Dendennis .”

“Mijn eerste ontwerp was een kiesje genaamd Molar. Deze had ik speciaal ontworpen voor mijn schoonzus die tandarts is.” Het patroon van dit schattige kiesje vind je hier!

Ik vraag Dennis ook nog was het leuskte  en het minst leuke is aan ontwerpen. hier hoeft hij niet lang over na te denken: “Het leuke is dat je echt je eigen ideeën tot leven kan brengen. Het nadeel is dat sommige vormen of ideeën zo complex zijn dat je er eindeloos mee bezig bent, tig keer uit moet halen en dan nog niet tevreden bent. En als het dan uiteindelijk precies zo is zoals je wil, zal niemand weten hoe zwaar dat proces was.”

Voor de amigurumidag-cal, haakte Dennis een schattige eskimo, mét ijsberenpak. Hoe tof is dat. Hij vertelt erover: “We hadden als thema natuurlijk Amigurumis de wereld rond en ik haak redelijk vaak poppetjes, maar sinds ik ooit CrocoJoe en SharkAJack heb gemaakt vind ik het ook erg leuk om een combinatie te maken van poppetjes en dieren. Dus een eskimo in een IJsbeerpakje lag redelijk voor de hand. 😀

 
Wat een schatje! Door omstandigheden heb ik Annemaries Chinese meisje nog niet af kunnen maken. Maar ik maak het goed met jullie! Volgende week eend dubbele dosis amigurumi liefde!
Ook DenDennis onderwierp ik aan de wekelijkse stellingen…
Favoriete Garen
Ik ben ooit begonnen met Stylecraft Special DK, dat vind ik nog steeds erg fijn garen, maar de laatste tijd haak ik met zoveel verschillende merken, dat er niet echt meer 1 favoriet is.
Ik vind Yarn and Colors ijzersterk qua concept, verschillende garens met allemaal dezelfde 100 kleuren en dezelfde kleurcodes die ook nog eens overzichtelijk zijn. De Yarn and Colors Charming vind ik erg mooi, maar de laatste tijd haak ik opeens veel met Durable Coral.
Favoriete kleur om mee te haken
Poeh dat is ook lastig zeg… kleuren moeten passen bij de amigurumi die ik ontwerp, en dat verschilt echt per knuffel. Maar als ik echt een kleur moet kiezen die ik vak gebruik dan is dat wel Apricot (dit is de huidskleur van DenDennis).
Favoriete haaksteek?
Ja dat zijn bij mij vasten. Ideaal voor Amigurumi. Verder ben ik de laatste tijd verslaafd aan Corner 2 Corner haken.
Favoriete vakantieland?
Ik ben al op veel plekken geweest op de wereld, ik hou van de zeeën bij Griekenland, maar vond mijn vakantie naar Sri Lanka het allermooiste. 
Je grootste voorbeeld op haakgebied
Ik waardeer mensen die echt iets teweeg kunnen brengen in de gemeenschap. Mensen die het voor elkaar krijgen om andere mensen te activeren en te motiveren. Ik ben ooit in het begin op die manier in contact gekomen met Stephanie Lau van “All About Ami” Zij weet ook echt de gemeenschap te activeren. Daarnaast is Lalylala ijzersterk in haar ontwerpen en daardoor ook wereld beroemd.
Wat is je grootste haakgeheim?
Ik raak altijd in de knoei met het omschrijven van Stokjes in de rondte haken. Met veel begin lossen, die dan weer niet meetellen etc.. Ik vind dat echt een ramp. geef mij maar gewoon vasten
Nooit meer haken of nooit meer ontwerpen?
Nooit meer haken, absoluut. Het gaat bij mij echt om het ontwerpen van leuke karakters, niet om het haken. Het had wat mij betreft net zo goed origami, kleien, of borduren kunnen zijn.
Garen dat uit zichzelf verandert in iedere kleur die je wilt of nooit meer draadjes af hoeven hechten?
Nooit meer draadjes afhechten.
Al je steken hardop moeten tellen terwijl je haakt of nooit meer draadjes af hoeven hechten?
Al je steken hardop tellen
Nooit meer stekenmarkeerders of nooit meer een toerenteller?
Geen van beiden, echt nooit gebruikt, ik heb altijd een dun draadje wat ik mee haak.
Met welke drie woorden zou jij je haakstijl omschrijven?

Maf, humor en schattig

Daar ben ik het helemaal mee eens! Dank je wel voor het beantwoorden van de vragen Dennis! Neem snel een kijkje op zijn facebookpagina of website! Je blijft dan op de hoogte van alle nieuwtjes rondom Dennis patronen. En ik kan jullie vast melden dat er héél binnenkort iets leuks aankomt! Nieuwsgierig? Kijk maar hier!
Rating: 4.0. From 4 votes.
Please wait...