Te Gekke Garens: Katia Papillon

Te Gekke Garens: Katia Papillon

12 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

Welkom bij deze eerste editie van Te Gekke Garens. In dit onderdeel bespreken we elke maand een Te Gek Garen. Dit is een garen dat je in de winkel ziet liggen en waarvan je denkt: wat moet ik ermee? In deze eerste editie bespreken we Katia Papillon, een grijs garen met oranje strepen.

Wat is Katia Papillon?
Katia Papillon is een bijzonder soort garen. Het bestaat uit 15% polyamide, 16% polyester, 21% katoen en 48% acryl. Het bolletje oogt heel vrolijk en geeft bijna meteen een goed humeur. Het bolletje is 50 gram en bevat zo’n 80 meter aan draad. Je kunt het wassen op 30 graden (handwas) en het is te strijken. Een veelzijdig garen dus. Wij gebruiken kleurnummer 16.

14642611_1122528754449060_1863615934_n

Papillon betekent vlinder en bij dit garen is goed te begrijpen waarom voor deze naam is gekozen. Het grijs met oranje geeft wel het idee van een vlinder weer. Ook de structuur van het garen, dat uniek en bijna niet met woorden te beschrijven is, geeft het gevoel van de vrijheid van een vlinder. Omdat Papillon vlinder betekent, probeerde ik een vlinder met dit garen te haken.

Vlinder haken
Ik zocht op Pinterest een simpel patroon. Uiteindelijk geen perfect patroon, maar voor mijn experiment goed genoeg. Ik keek op het label en zag dat het garen geschikt is voor naald 6,5 tot 7. Eigenwijs als ik ben, besloot ik het te proberen met naald 5. Ik had verwacht dat het een hele klus zou worden. Maar dat was niet het geval.

img_1842

Het garen haakt heerlijk weg, vooral als je los haakt. Doordat je een grote naald gebruikt, steek je niet door de openingen heen en blijft het effect mooi. Bij het maken van vasten en halve vasten ben je even op zoek naar de steek, maar als je het garen eenmaal door hebt, ben je zo op weg. Het maken van dit vlindertje kostte me ongeveer een kwartier.img_1843Te gek of Gek Garen?
Wat mij betreft is dit zeker een Te Gek Garen! Ik wist niet goed wat er ervan moest en kon verwachten. Het eindresultaat verraste me enorm. Ik vond al meteen dat de combinatie van kleuren mooi was en de manier hoe het garen in het werk tot z’n recht komt vind ik ook prachtig. Ik vind het lastig om te zeggen waar-ie precies voor geschikt is, maar je gaat hem hier zeker nog terugzien met Halloween en in ons Te Gekke Garen project…

No votes yet.
Please wait...