In the picture – Yarnbag Fibers

In the picture – Yarnbag Fibers

26 oktober 2017 2 Door Sietske Kooijman

Op de Knit en Knot werd ik al snel aangesproken door Fleur, een hele enthousiaste meid. Ze vertelde me vol passie over de webshop die ze niet lang na de beurs zou lanceren: Yarnbag. We raakten in gesprek en ik was al snel enorm benieuwd naar haar ideeën en de uitwerking daarvan. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik de maandag na de beurs een mailtje kreeg dat haar website live was. Ik nam snel een kijkje en ik kan jullie alvast vertellen… I’m impressed! Benieuwd? Lees snel mee!

Wie is Yarnbag?

Ik stelde Fleur een aantal vragen, die ze vol passie beantwoordde.

Waarom ben je een webshop gestart op het gebied van brei- en haakgaren?
Ik werd geinspireerd door Pinterest en Instagram. Deze staan helemaal vol met prachtige plaatjes van alles wat met wol te maken heeft. Het heeft mij geleerd dat er zo veel meer mogelijk is met wol. Wanneer je klikt op een afbeelding moet je vaak nog vijf keer klikken voordat je bij de originele bron terecht komt. Eenmaal aangekomen op de niet-Nederlandse website, moet je ook nog eens betalen voor het patroon of idee. Eén grote teleurstelling. Waarom wordt dit niet door een Nederlands platform de wereld in geholpen? Waarom komt dit niet standaard op mijn timeline voorbij? Nu moet ik er specifiek naar opzoek. Dat kan anders!

Daarnaast heeft wol (geheel onterecht!) een oubollig imago. Ik zie het zeker als onze missie om het stoffige imago af te schudden, dus zou het zonde vinden als jongeren die aan de slag willen met wol, niet worden geinspireerd en geactiveerd om ook daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Ik heb veel te danken aan mijn creatieve achterban: ik kom uit een creatieve familie met een flink aantal gepassioneerde breiers en hakers. Meningen van meerdere generaties zorgen voor evenwichtige adviezen en inzichten. Zij zijn betrokken bij meerdere onderdelen van de webshop, daar ben ik heel dankbaar voor.

Je hebt een bijzonder assortiment. Yarn & Colors, maar ook Papatya en Hjertegarn. Waarom heb je deze merken uitgekozen?
De keuze van het assortiment is een team effort. Samen met mijn creatieve familie heb ik nagedacht over de keuze voor de merken in de webshop. Zo heb ik vele adviezen gekregen over kwaliteitsgarens en de functionaliteiten hiervan. Aan ideeen geen gebrek! Uiteraard is het streven om in de toekomst het assortiment uit te breiden, zowel in kleuren als nieuwe merken.

En dat heb je, last but not least, ook nog eens je eigen garenlijn uitgebracht. Vertel!
Yarnbag Fibers is een speciaal project opzich. We waren opzoek naar specifieke garens met kleurencombinaties die wij voor ogen hadden. Waar wij naar zochten was niet beschikbaar. Dan blijft er 1 optie over, het zelf verven van garens. Het is zeker een zoektocht geweest naar de juiste garens en de juiste kleuren. Ook hierin zijn wij gesteund door de creatieve achterban. Het was heel spannend maar wij zijn heel trots op het eindresultaat.

Wat is de kwaliteit van Yarnbag? Waar blink je in uit?
Een webshop starten is zo veel meer dan alleen het verkopen van producten. Inspiratie, beleving en gemak zijn de hoofdpeilers. Dat is ook de insteek toen we besloten om deze webshop te openen. Yarnbag brengt inspiratie naar jou toe, op jouw timeline. Nieuwe ideeen, fris kleurgebruik en ook DIY inspiratie. We willen er voor zorgen dat het voor volgers en members een feestje is iedere keer dat Yarnbag op hun timeline voorbij komt. Daarnaast is gemak bij het online winkelen in deze tijd niet meer weg te denken en daarom essentieel. Alle onderdelen van de webshop zijn op gemak en efficientie ingericht.

Wij geloven dat de verkoop van wol producten en het maken van patronen hand in hand gaan met elkaar. Wanneer je fantastische producten verkoopt wil je vanzelfsprekend laten zien wat je er allemaal van kan maken. We willen iedereen inspireren, van de beginnende breier tot aan de ervaren haker. Iedereen moet zich welkom voelen op yarnbag.nl.

Beter had ik het niet kunnen verwoorden! Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe webshop. Jullie weten dat ik fan ben van Yarn and Colors. Daarnaast weet ik dat Papatya erg mooi garen heeft en vooral veel verrassende kleuren. Het garenmerk Hertegjarn ken ik nog niet, maar daar komt vast snel verandering in. Maar natuurlijk viel mijn oog gelijk op de Yarnbag Fibers. Ik ben een enorme geluksvogel, want Fleur was zo lief me een skein op te sturen.

Yarnbag Fibers

Prijs: €19.95

Samenstelling: 75% S Wash Merino – 20% Nylon- 5% Stellina Sparkle

Gewicht: 100 gram

Lengte: 400 meter

Het gaat om de kleur Sparkle Sock Yarn Gold. Een prachtig garen met oranje, bruin, crème en een gouden touch. Ik vind het garen enorm bijzonder. Vaak zie je dat garen met een glitterdraadje al snel “over de top” wordt, door een enorme sparkle. Ook leuk, maar niet voor alle projecten geschikt. Deze glitter is heel subtiel, maar wel zichtbaar. Ik ben fan!

Ik had behoorlijk wat moeite om het garen goed op de foto te krijgen. Doordat er zoveel verschillende kleurschakeringen inzitten en ook nog eens een glitterdraadje, doen de foto’s eigenlijk geen recht aan het garen.

Aan de slag!

Het lastige van nieuw garen is altijd het zoeken van een geschikt project. Ik wist al vrij snel dat ik iets wilde gaan breien. Ik wil al een tijdje een poging doen om kant te leren breien. Na wat scrollen en bladeren door ravelry, kwam ik uiteindelijk uit bij een geschikt patroon. Ik ging gelijk van start. Het garen breit heerlijk! Het splijt niet en je kunt het makkelijk terugsteken. Een niet te missen eigenschap met mijn talent voor breien!

Zo stond al snel het eerste deel op mijn breinaalden. Het sjaaltje wordt heerlijk soepel.

Eigenlijk is het garen bedoeld als sokkenwol. Ik denk dat het hier ook heel erg geschikt voor is.. Dus wie weet komt dat paar sokken er nog wel eens echt!

Conclusie

De skein kost €19.95. Ik vind dit een redelijke prijs. Het garen heeft een prachtige kwaliteit en een behoorlijk aantal meters.

Ben je zelf ook nieuwsgierig geworden naar dit garen, neem dan zeker een kijkje op de website van yarnbag! Naast het mooie garen, staan er ook superleuke patronen op! Daarover binnenkort meer!

Rating: 5.0. From 4 votes.
Please wait...