Update 23 – Als je dromen niet spannend zijn, zijn ze niet groot genoeg!

Update 23 – Als je dromen niet spannend zijn, zijn ze niet groot genoeg!

1 oktober 2016 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week is er veel gebeurd! Maandag had ik een haakdate met Diana, om iets te bespreken wat op de achtergrond al veel langer speelde… We bloggen vanaf deze week samen! Het werd een heerlijke, productieve dag, waarin we uiteindelijk niets haakten. Wel bespraken we hoe we de blog de komende tijd gaan aanpakken, en brachten we een bezoek aan Wollstreet in Sittard. Natuurlijk kwamen we niet met lege handen thuis! Wat we precies kochten, houden we nog even geheim, maar check voor een sneak-peek onze vlogs of onze facebookpagina! Omdat er afgelopen week genoeg spannende dingen gebeurd zijn, vandaag gewoon een ouderwetse update! Want tussen het leren, bloggen, thee drinken en vergaderen door, had ik zomaar nog wat tijd over om te haken!

Scheepjescal 2014

Ik haakte afgelopen week weer een vierkantje, wat de teller op 15 brengt! Vorige keer viel dit vierkantje een beetje klein uit, door de vele lossen die erin verwerkt zitten. Dit vierkantje lette ik er dus extra op om de lossen niet te strak te haken, met dit als resultaat.

scheepjes-details

Het rechter blokje haakte ik een aantal weken geleden, het linker blokje afgelopen week. Hij is qua formaat een stuk beter, maar ik vind het rechter blokje wel netter gehaakt. Ach, in het grote geheel valt dat toch niet zo op! Stiekem is dit een van mijn favoriete vierkantjes!

En dit zijn ze alle vijftien bij elkaar! Vandaag heb ik de laatste kleur besteld, namelijk donkerblauw!

scheepjes-zij scheepjes-totaal

Ik ben benieuwd wat dat gaat doen met het totaalplaatje! Welk vierkantje hopen jullie volgende week opnieuw terug te zien?

Lossen en vasten cal

Afgelopen week begon de tweede lossen en vasten cal, waar Diana jullie maandag alles over zal vertellen. Ik ben gewoon nog bezig met de oude! Ik haakte best een stukje deze week, met dit als resultaat.

l-en-v-cal-totaal

De reliëfstokjes stonden op het programma. Op de foto zie je het niet zo goed, maar een heerlijke steek. Weinig moeite, groot effect! Er komt echt meer leven in de deken, door zo’n steek toe te voegen. Nog even een paar foto’s, gewoon omdat ik mijn deken zo mooi vind worden…

l-en-v-cal-2l-en-v-cal

Volgende week komt er weer een randje dubbele stokjes bij (die witte), beginnen jullie ook al het patroon in de deken te zien? Haakt heerlijk weg, ik hoef regelmatig een toer of vijf niet in mijn patroon te kijken! Haaknaald klaar en gewoon doorhaken dus!

Entrelac haken

Afgelopen week ontdekte ik het youtube-kanaal (en daarmee ook de facebook) van Vonnes creaties. Wat een heerlijk rustgevende stem heeft Vonne zeg! En ik kwam een project tegen, wat ik gelijk op mijn haaknaald moest hebben…. Het entrelac-babydekentje! Ik had nog garen over van mijn Lily Pond Cal. En als er een reden is om met Caron Simply Soft te haken, dan grijp ik die natuurlijk met beide handen aan!

entrelac-totaal

Dit is het tot nu toe. Entrelac-haken is een vorm van tunisch haken, waarin je blokken haakt. Het was even zoeken, maar toen ik het eenmaal doorhad, haakte het heerlijk weg. Dat krullen is een kenmerk van tunisch haken, gelukkig is er veel op te lossen met blocken! Je kunt je entrelac-werk zo groot of zo klein maken als je zelf wil! Ik denk dat ik het voor een tussendoorprojectje hou… als ik even geen zin heb in mijn andere WIP’s. Verwacht dus niet dat je deze deken wekelijks voorbij ziet komen, maar zo af en toe, zal hij zeker om de hoek komen kijken!

Volgende week

Afgelopen week kwam er een flinke doos binnen met geweldige inhoud! Ik vertelde jullie al eerder over de mystery blanket van de breiclub. Afgelopen maandag, kwam dan eindelijk mijn pakket binnen… En ik mag wel zeggen dat het een fantastische verpakking had! Sinds vandaag verloopt het embargo op het pakket. De breiclub heeft iedereen gevraagd om nog geen foto’s of informatie te plaatsen over wat er in het pakket zat, om het ook een verrassing te houden voor de mensen die hun pakket als laatste ontvingen (waaronder ik). Heel fijn, want zo blijft het echt een verrassing! En dat blijft het voor jullie lekker nog een beetje langer! Volgende week zondag komt er een blogpost online over de mystery blanket, waarin ik jullie het pakket natuurlijk uitgebreid laat zien! O, jullie willen toch een sneak peek… Nou vooruit dan maar!

mb-secret

Wat een fantastische tas hè! Deze gaat natuurlijk mee naar de KreaDoe op 4 November! En voor de oplettende kijker… ik kon me inderdaad niet bedwingen om de envelop al open te maken voordat ik foto’s maakte. Ik dacht dat dat wel onopvallend zou lukken… niet dus! Ik scheurde met mijn enthousiasme een stukje van de envelop kapot…

Daarnaast haakte ik druk voor de review die aanstaande woensdag online komt… over Merino-wol. Gezien ik dit weekend bij HEPPIE ben, heb ik geen tijd om te haken. Om een goede review te schrijven, moet er natuurlijk wel gehaakt worden! Hierbij alvast een proefje van de garen die ik ga reviewen!

preview

Wat willen jullie graag weten over deze garens? Wanneer is voor jullie een review geslaagd? Laat het me weten door een reactie hieronder te plaatsen, of een berichtje via onze facebook!

Morgen komt er weer een verrassing online.. een oude rubriek in een nieuw jasje: Dat wol ik wel! Inderdaad, een nieuwe naam voor de welbekende Wishlist! Morgen vertelt Diana jullie wat ze graag wol hebben! Zien we je dan terug?

No votes yet.
Please wait...