Update 24 – eindelijk begonnen!

Update 24 – eindelijk begonnen!

8 oktober 2016 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week haakte ik vooral voor de blog. De review van de merino-garens kwam online en ik begon ein-de-lijk aan de mystery blanket. Dat beviel zo goed, dat er binnenkort een nieuw project bijkomt… Shhht. Ook pakte ik DenDennis weer op, oordeel zelf of mijn eend al meer op een aap lijkt

DenDennis – Slingeraap

Mijn slingeraap kreeg afgelopen week oren, een hoedje en een staart. Ik vind hem met zijn oren al meer op een aap lijken, jullie niet? Vol goede moed begon ik aan de staart. Dat was niet moeilijk haken, meerderen tot je negen steken hebt, en dan gewoon 75 toeren doorhaken. Dat ging dan ook lekker, met een aflevering van Grey’s anatomy op de achtergrond. Toen was hij af, en viel mijn blik op mijn zak knuffelvulling…. Oeps! Dat ging natuurlijk niet meer lukken na 75 toeren. Mijn staart is dus niet gevuld, maar doordat ik het best strak gehaakt hebt, is hij redelijk stevig. Ik heb dus besloten om het zo te laten.

aap-2

Het hoedje was weer eens wat anders. Wat een leuk effect krijg je door die twee toeren in het oranje en het geel! Eigenlijk zijn dit twee dezelfde toeren gehaakt, een in de voorste lussen en 1 in de achterste lussen van de vorige toer. Weinig moeite, groot effect! Ik ben benieuwd of de slingeraap volgende week armen en benen krijgt… Wat denken jullie?

Review Merino-garens

Afgelopen woensdag kwam “Kraken of Aanhaken?” online, met merino-garens in de hoofdrol (heb je hem gemist? Klik hier). Maar voor je met goed fatsoen een review online kunt zetten, moet er natuurlijk gehaakt worden. Dat deed ik dan ook met alle liefde!

En dit was het resultaat. Over het ene garen was ik lyrisch, het andere garen kon me wat minder bekoren! Ik vertel je alles in bovenstaand artikel!

Scheepjescal 2014 

Deze week kwamen er weer twee vierkantjes bij. De teller staat nu op 17! Eigenlijk moet er eentje af, omdat ik de fout maakte met het roze garen. Inmiddels heb ik eindelijk de vervangende kleur binnen. Het wordt feldonkerblauw (kun je je er iets bij voorstellen?)

scheepjes

Vraag van de dag: Welke vierkantjes kwamen erbij? Het groene vierkantje linksboven moet nog geblokt worden… wat een verschil he? Ik ben nog steeds blij met de aankoop van mijn grannyblokspanner! Daar zijn al een hoop vierkantjes op geblockt! Zouden jullie het leuk vinden om hier een kraken of aanhaken over te lezen?

Mystery Blanket

De oplettende lezer weet dat er morgen een heel artikel online komt over de mystery blanket. Ik ga jullie dus nog heel even in spanning houden! Morgen laat ik jullie eindelijk de inhoud van deze tas zien…

mb-secret

En het resultaat van de eerst blokjes! Vooruit dan, 1 preview…

preview-mb

Kom je morgen terug voor de onthulling? Maandag komt de update van Diana online, en woensdag testten we een (Te) gek garen! Hopelijk zien we je dan!

No votes yet.
Please wait...