Update 26 – Uitrusten

Update 26 – Uitrusten

24 oktober 2016 0 Door Sietske Kooijman

Mijn update hadden jullie nog tegoed! Het is goed dat Diana en ik gewisseld hebben, want zaterdag was ik echt niks waard na een pittig weekje heppie. Inmiddels ben ik weer een klein beetje bijgekomen en laat ik jullie met alle liefde zien wat ik afgelopen dagen gehaakt heb.

Mystery Blanket Haken

Ik moet echt rustig aan gaan doen, want inmiddels zijn zeven van de acht blokken van deze maand af… Ik ben verliefd op de kleurencombinatie en de patronen. Superleuk toch, dat er veertig verschillende blokken komen die samen een deken worden. Ik ben wel benieuwd of het de ontwerpers gelukt is toch wat rust in de deken te brengen, ondanks alle verschillende blokken. Ik vrees dat het laatste blok vanavond van mijn haaknaald gaat komen en dan is het toch echt nog een hele week wachten tot het 1 November is… duurt laaaang!

mb-haken

Heb je het blok van deze week al gespot? Het is de dichte-waaiersteek. Een hele simpele steek, met een superleuk effect. Hier even in de close-up:

mb-haken-detail

Ik vind het net annanasjes lijken, of heb ik nu een hele gekke associatie? Hoe vinden jullie deze steek? Ik had wel even moeite met het verdelen van de rand, maar als ik zo naar het blok ernaast kijk is het aardig gelukt. Daarnaast viel dit blok iets groter uit. Waar ik de andere blokken echt nog wel wat moest spannen om tot de 18×18 centimeter te komen, was dat bij deze absoluut niet nodig. Gelukkig is hij precies even groot als de andere blokken en hoef ik niet opnieuw te beginnen.

Mystery Blanket Breien

Ook breidde ik een blok deze week. Pfff, ik blijf het lastig vinden hoor! Ik leende weer een bolletje van mijn haakpakket. Mijn breipakket komt als het goed is deze week binnen. In principe was de steek niet zo moeilijk, diagonaal breien, maar wel gewoon allemaal recht. Voor het midden iedere naald een steek meerderen, na het midden iedere naald een steek minderen. Dat klonk alsof ik het ook kon. Helaas gooide het garen (Phildar Phil douce) roet in het eten… Ik kon mijn steken namelijk niet zo makkelijk zien. Af en toe had ik daardoor in een keer anderhalve steek op mijn naald staan (ik denk door de draad heengeprikt ofzo.. Gelukkig is een voordeel van het garen dat je ook de foutjes niet zo goed ziet. Ik besloot dan ook te doen of mijn neus bloedde en te hopen op het beste. Dit is het resultaat!

mb-breien-detail

Voor een beginneling best oke toch? Ik vind van wel ten minste. Het lapje is heerlijk zacht, net een schaapje. Het enige punt is dat het eerste lapje veel kleiner lijkt dan het tweede lapje. mb-breien

De maten zijn echter hetzelfde. Ik denk dat het komt omdat het tweede lapje veel meer volume heeft. Ik hoop dat dit goedkomt met het van elkaar haken van de blokken!

Vonnes Restjesdas

En dan een tussendoorprojectje… Ik was de zaterdagavond voor mijn heppiekamp helemaal klaar… tas gepakt, activiteiten klaargelegd, laatste heppie-truien uit de was. Kortom nog even tijd om te relaxen. Ik kijk al een tijdje naar het youtubekanaal van vonnes creaties. Zij zet regelmatig hele duidelijk tutorials online en heeft een heerlijk rustige stem. Afgelopen week zag ik bij haar de doe-maar-wat-sjaal voorbij komen. Een heerlijk project om restjes op te maken. Zeven willekeurige bollen, een grote haaknaald in de aanslag en gaan! Ik stuurde manlief dus naar boven om zeven bollen uit mijn geheime wolvoorraad te halen. Hier liggen alle bollen die ik aan het begin van mijn verslaving kocht, maar waar ik uiteindelijk toch niet zo enthousiast over was… zo gezegd zo gedaan.

restjes

Dit is het resultaat. Ik haakte 25 lossen en daarop heen en weer halve stokjes. Het idee was om er een lekkere sjaal van te maken, maar bij nader inzien is hij daar net iets te breed voor. Wat het uiteindelijk gaat worden, geen idee… Misschien maar gewoon tomeloos haken! Ideeën zijn zeker welkom!

restjes-2 restjes-dichtbij

Zo ziet het er van dichtbij uit! Een heerlijk project, want het gaat lekker snel! Of we dit project(je) nog terug gaan zien? Geen idee… wat vinden jullie?

Vooruitblik

En dan is bij ons allebei de rust weer een beetje teruggekeerd… Wat kun je van ons verwachten deze week? Woensdag komt de eerste tutorial online, over de magische ring. Zaterdag komt mijn update weer online, Zondag kunnen jullie alles lezen over de Knit&Knot beurs en volgende week maandag praat Diana jullie weer bij over haar haakleven! Zie ik jullie dan?

 

No votes yet.
Please wait...