Update 27 – Met kleine stapjes vooruit

Update 27 – Met kleine stapjes vooruit

29 oktober 2016 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen heppie-week hakte er toch flink in. Wat was ik moe deze week! Dit ging dan ook ten koste van mijn haakwerk, want naast werken had ik niet heel veel meer puf dan op de bank liggen. Aan het einde van de week ging het weer wat beter en haakte ik nog aan twee projecten. Kijken jullie mee?

Lossen en vasten deken

Ik haakte weer verder aan een van mijn favo projecten van dit moment! De lossen en vasten deken. Ik ben nog steeds heel blij met de kleuren die ik gekozen heb. Deze week stond de rupssteek op het programma. Lekker uitgesproken met zwart en felrood!

lossen-en-vasten-detail

Wat een grappig effect hè. Stiekem vond ik hem mooier toen de volgende toeren er nog niet overheen gehaakt waren. Het waren dan echt zwarte ingesloten blokjes. Onthouden als ik een keer een rand nodig heb voor aan mijn deken dus. Ook het filet-haken kwam weer terug. De basis heb ik gehaakt, er komt nu nog een lossenlijn doorheen, zoals jullie misschien nog wel weten. Hoe de totale deken er nu uit ziet? Nou, Zo!

lossen-en-vasten-totaal

Zien jullie het patroon al terugkomen?

Mystery Blanket haken

Tsja, dinsdag is het 1 november en gezien ik dit weekend wéér bij Heppie ben, moest ik deze week mijn blokjes afmaken. Er stond er nog maar 1 op de planning, maar wat voor één… Het resultaat is prachtig, maar de weg ernaartoe… Wat een gepiel. Hieruit blijkt maar weer eens dat ik geen fan ben van priegelwerk… En al die draadjes om af te hechten.. nee, dit was niet mijn blok!

blokje-mb blokje-mb-achterkant

Uiteindelijk ben ik heel blij met het resultaat hoor, en past hij prachtig bij de andere blokjes! En een beetje uitdaging is ook niet verkeerd natuurlijk! Manlief vind dit blok het mooiste (“lekker gestructureerd, dat ben ik niet van je gewend”) en dat is ook wat waard! Met dit blok rondde ik de eerste maand van de Mystery Blanket af. Ik heb absoluut geen spijt van de aanschaf van mijn pakket! Het is een feestje om iedere keer die superleuke tas te openen en te mogen graaien naar bolletjes wol!

bokjes-bij-elkaar

Dit zijn ze dan bij elkaar! Welke is jullie favoriet?

Als het goed is komt vandaag het pakket binnen voor de Mystery Blanket Breien, met een beetje geluk nog voor ik weg moet! Dus daar kan ik maandag mee aan de slag! Wat staat er verder deze week op de planning? Een hoop kan ik je vertellen!

  • Maandag kan ik aan de slag met mijn breipakket
  • Dinsdag komen de nieuwe patronen van de MB online
  • Vrijdag is het eíndelijk de KreaDoe. Het wordt een heerlijk dagje uit, waar zowel Diana en ik al een hele tijd naartoe geleefd hebben! Uiteraard gaan we hierover schrijven! Wat zou jij graag willen weten?

Een hoop leuke dingen dus volgende week! Zien we je terug?

 

No votes yet.
Please wait...