Update 28 – Pech, pech, pech en de Mystery Blanket

Update 28 – Pech, pech, pech en de Mystery Blanket

5 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week was een beetje een baalweek… Zowel de laptop als de auto gingen kapot! Gelukkig vond ik toch nog wat tijd om te haken, zodat ik de week positief kon afsluiten met het feest van jaar… de KreaDoe. Morgen vind je een zeer uitgebreid artikel met mijn aankopen. Ik ben nog een beetje aan het twijfelen of ik er 1 artikel van maak, of dat ik mijn bevindingen en mijn aankopen splits… Wat vinden jullie? Liever twee wat kortere artikelen of 1 héle lange?

Winactie Knit en Knot

Ik ga voor één keer reclame maken in de update! Je kunt namelijk nog steeds kaartjes winnen voor de knit en knotbeurs! Check even onze facebookpagina, deel het bericht en like onze pagina en de pagina van de Knit en Knot en wie weet zien wij jou dan 17, 18 en 19 November!

Mystery Blanket Haken
Back to business… Deze week kwamen de nieuwe patronen van de mystery blanket online. Toch wel erg, dat je zo verslaafd kunt zijn dat je opblijft om het eerste blokje midden in de nacht te kunnen haken. Ik werd blij verrast door de patronen. Ik ben, zo mogelijk nog enthousiaster. Hoewel je dat deze week nog niet terugziet, bevatten de nieuwe patronen kleur, héél veel kleur! Om jullie nog een beetje in spanning te laten, haakte ik deze week de twee effen blokjes. Ze zijn allebei prachtig, maar op één van beiden ben ik écht verliefd!

mb-haken

Het onderste blokje is echt prachtig. Het is gemaakt door reliëfstokjes voor en achter te combineren. Supersimpel, maar heel mooi *kwijlmodus uit*. Het andere blokje dat ik deze week haakte, maakt het geheel wat rustiger. Door de mooie crèmekleur van scheepjes stone washed, is het een rustig blokje, met een edgy effect door de parelsteek die gebruikt is. Ik ben fan (of was ik dat al?)

Mystery Blanket breien

Oef, dat breien is nog steeds een dingetje. Ik besloot op zondag dat ik wel klaar was voor een blokje met een patroon erin. Ik keek een filmpje over hoe je continentaal averecht moet breien en begon vol goede moed. Die goede moed verloor ik al snel nadat ik het patroon een aantal keren uit moest halen. Tellen blijkt toch lastiger te zijn dan ik dacht.. Na 15 keer uithalen heb ik de handdoek in de ring gegooid en ging op zoek naar een makkelijker patroon. Gelukkig bracht maand 2 verlossing, daar zat weer een patroontje in dat van hoek naar hoek gebreid is, net als de andere twee geslaagde blokjes. En zowaar, het lukte! Het bleef even goed tellen, maar inmiddels is het blokje af.

mb-hokjes

Helemaal foutloos is hij niet, maar ik vergeef het mezelf! Ik vind het patroon er superprofi uit zien, het lijkt net of ik écht kan breien! Het lapje is nog niet geblokt, hij komt echt vers van de naald, dus hij heeft nog een beetje een rare vorm. Wel maak ik me een beetje zorgen, omdat hij ene stuk groter lijkt dan de andere blokjes…

mb mb-breien

Ik ben benieuwd hoe het uit gaat pakken. Ik las op de facebook van de Mystery Blanket iets over een lifeline, waardoor je je breiwerk niet helemaal hoeft uit te halen als er een fout in zit, maar maar tot een bepaald gemarkeerd punt. Hier ga ik dus volgende week mee aan de slag. Ik zal jullie ook op de hoogte houden via facebook en instagram (bij beiden te vinden onder Sietsaandehaak). Vind je het leuk om het proces te volgen? Kom dan vooral eens langs!

 

 

No votes yet.
Please wait...