Update 29 – Voorbereidingen voor de Knit en Knot

Update 29 – Voorbereidingen voor de Knit en Knot

12 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Het is weer zaterdag en dat betekent een nieuwe update van Sietske. Deze week haakte ik vooral veel voor de blog, je kunt moeilijk een artikel schrijven zonder iets gehaakt te hebben… Maar ik ruimde ook 1 avondje in om lekker aan de lossen en vasten-deken te haken. Daarnaast was ik veel onderweg deze week, en nam ik gewoon iedere keer mijn omslagdoek mee, dus die is ook een flink stuk gevorderd. En natuurlijk kan de mystery blanket niet ontbreken! Lees je mee?

Mystery Blanket Haken

Ik hou me gelukkig nog netjes aan mijn quotum van twee blokjes per week, ik heb ten slotte genoeg andere projecten! Ik weet niet of ik het de hele deken vol ga houden, de blokjes worden namelijk iedere week mooier!

mystery-blanket-totaal

De oplettende kijker ziet al welke blokjes erbij gekomen zijn. Ze vielen allebei iets groter uit deze week, maar het scheelt bijna niks.

blokje-1 blokje-23

Mooi zijn ze hè! Ik ben vooral fan van het linkerblokje, met de ster erop. En het leukste is, het ziet er heel ingewikkeld uit, maar dat valt heel erg mee, zeker voor de geoefende haker. Het resultaat van het rechterblokje vind ik ook mooi, maar al die draadjes :-(. Gelukkig heb ik nog een hele tijd om de draadjes af te werken!

Omslagdoek

In het artikel over de KreaDoe, kon je al lezen dat ik bij Creactivity een mooie bol Lammy yarns magic colors. Inmiddels is bijna al het oranje al weggehaakt en ben ik toe aan het bruine gedeelte. Deze week wil ik nog even doorhaken, dan kan ik de omslagdoek aan naar de Knit en Knot donderdag! Het garen haakt steeds fijner moet ik zeggen! Waar ik in het begin nog regelmatig door de draad stak, of het glittergaren afbrak, haakt het nu prima!

omslagdoek

Lossen en vasten

Woensdagavond laste ik een avondje me-time in. Ik had de hele week voor de blog gehaakt, dus ik kwam bijna niet meer toe aan mijn eigen projecten. Daar moest verandering in komen. Ik zette een nieuwe serie op, pakte mijn doos met bollen en ging aan de slag. Het was zelfs zo erg, dat zowel Diana als ik onze Siets aan de Haak-vergadering vergeten waren omdat we beide te druk aan het haken waren. Tsja, we zijn een goed team!

lossen-en-vasten

Het schoot dan ook flink op! Ik haakte deze week het hele stuk vanaf de bovenste zwarte rand. Ik heb inmiddels alle steken die in de deken zitten een keer gehaakt, dus het zal ook steeds sneller gaan! Iedere keer als ik mijn deken zie, ben ik nog steeds blij met de kleuren! Ik heb enorm lang getwijfeld over de kleurencombi, maar ik denk dat ik de goede keuze gemaakt heb!

l-en-v-rand

Het wordt toch echt een keer tijd om mijn draadjes weg te gaan werken. Misschien ga ik dat maar doen bij de knit en knot, dan kan ik ondertussen lekker met jullie en met Diana kletsen!

Volgende week staat uiteraard de knit en knot op het programma! Ik ben van plan gewoon al mijn projecten mee te nemen,  dan kijk ik daar wel waar ik mee verder ga! Welke projecten zou jij graag terug zien volgende week?

 

No votes yet.
Please wait...