Update 30 – The day after

Update 30 – The day after

21 november 2016 0 Door Sietske Kooijman

Vandaag een verrassend korte update jongens. Waar ik verwachtte een mega-update te kunnen plaatsen na drie dagen haken op de Knit en Knot, kwam ik verrassend weinig aan mijn projecten toe. Daarnaast was ik zo slim om op dinsdag in plaats van een broodje mijn duim open te snijden. Ik kan jullie vertellen, dat haakt niet zo fijn! Maar een week niet gehaakt is een week niet geleefd, dus deed ik het lekker toch! Ik haakte aan mijn omslagdoek, de mystery blanket en de lossen en vasten cal. Daarnaast begon ik op vrijdag een nieuw project: Kleine beer van een echte Niki! Lezen jullie mee?

Mystery Blanket Haken

Ik haakte deze week slechts 1 vierkantje aan mijn mystery blanket, wat de teller op 13 stuks brengt. Ik word met ieder vierkantje blijer met mijn keuze voor de mystery blanket. Ik heb het jullie al vaker gezegd, maar ik vind de ontwerpen prachtig. Binnenkort ga je hier dan ook meer over lezen. Hoewel ik niet veel haakte aan de deken, kwam er wel een prachtig blokje van mijn haaknaald!

mystery-blanket-haken

En wat worden ze mooi hè, ondanks alle kleuren toch één geheel!

 

Mystery Blanket Breien

Dat was een tijdje geleden hè, het breien wilde niet zo lukken. Ik probeerde het wel hoor, maar haalde alles net zo hard weer uit. De ene keer liet ik een steek vallen, dan had ik weer een steek te veel.. Een foutje met tellen, of een steek teveel averecht. Kortom, mijn frustratie liep hoog op. Ik had bijna de neiging om ermee te stoppen, ik zou het toch nooit leren. Ik schreef alle naalden uit in een schriftje, steek voor steek… ook dat werkte niet. Als laatste redmiddel besloot ik weer over te stappen van de rondbreinaald op gewone haaknaalden en dat was mijn redding. Het ging nog niet vlekkeloos en mijn blokje is verre van perfect, maar hij is af! En stiekem ben ik hier misschien nog wel trotser op, dan alle haakblokjes die vlekkeloos van mijn naald glijden!

mb-breien

Nee, het patroon is niet zo mooi als in het voorbeeld, het blokje is niet helemaal vierkant en hier en daar zit echt nog wel een foutje, maar wat ben ik blij dat het me toch gelukt is. Vanaf nu kan het alleen maar beter gaan!

Omslagdoek Magic Colors – Lammy Yarns

Aan deze omslagdoek heb ik wel veel gehaakt! Dit was een fijn projectje tijdens de Knit en Knot, tijdens het kletsen met mensen. Hij trok veel bekijks. Ik heb menig enthousiast publiek doorgesluisd naar Anoesjka van Creactivity. Ze stond gelukkig in het verlengde van onze tafel, waardoor dat makkelijk ging! Mijn omslagdoek wordt dan ook wel heel mooi!

omslagdoek-2 omslagdoek

Ik ben inmiddels al een heel stuk gevorderd in het bruine gedeelte… En dat betekent dat mijn bol bijna op is. Gelukkig is het bijna Sinterklaas… Tijd voor een nieuwe bol?

Lossen en Vasten

Zoals ik in de inleiding al vertelde, sneed ik afgelopen dinsdag in mijn duim. Dom, dom, dom… Ik haakte een avondje niet, maar de dag erna begon het toch weer te kriebelen. Ik probeerde een stukje te haken aan mijn lossen & vasten deken, en dat ging goed, mits ik niet te lang achter elkaar haakte. Zie hier het resultaat:

totaal week-20

De grannystripes en de stersteek stonden weer op het programma. Inmiddels ben ik aangeland bij week 6 van de 13. Bijna op de helft dus. Hoe vinden jullie hem worden? Tijdens het haken houdt hij inmiddels al een flink stuk van mijn benen warm!

Ik ben bir en ik ga logeren – Een echte Niki

Donderdagavond moest ik afkicken.. ten minste, dat dacht ik. Ik had mijn drie boodschappentassen met WIP’s op de knit en knot laten liggen, zodat ik er niet mee hoefde te slepen. Plotseling bedacht ik me dat ik nog een pakketje had liggen dat ik op de KreaDoe kocht… Ik pakte het boek van Niki erbij. Erg leuk, het voorste deel van het boek is een (voor)leesverhaal en het achterste deel bevat de haakpatronen van de personages uit het boek. Ik kocht op de KreaDoe een pakketje om het knuffelbeertje van Bir te haken. Het pakket van Bir zelf was er niet meer, dus dit was een mooi begin. Erg fijn deze pakketjes, want alles wat je nodig hebt zit erin (behalve vulling). Zo kun je gewoon van start en hoef je niet nog de hele stad door voor de juiste maat veiligheidsoogjes of net dat ene garen!

kleine-beer

Ik haakte het hoofd van knuffie. Hoewel hij er nu nog een beetje kaal uitziet zonder lijfje en oortjes, vind ik hem al superschattig! Ik ben benieuwd hoe schattig hij wordt als hij af is, jullie ook?

Dat was hem voor deze week. Volgende week staat in het teken van haken voor de blog. We hebben een hele hoop leuke ideeën. Dat zorgt ervoor dat we voortaan vijf en soms zelfs zes keer per week gaan uploaden. Erg leuk, maar dat zorgt ook voor een hoop haakwerk! Daarnaast ben ik volgend weekend bij HEPPIE, dus moet ik alles donderdag af hebben. En natuurlijk moet er ook nog geleerd worden, de studie gaat ook gewoon door! Ach, haken is nooit een straf! Zeker niet met dit weer en een kopje thee erbij! Ik ben voor!

No votes yet.
Please wait...