Update 33 – te veel haken, te weinig tijd

Update 33 – te veel haken, te weinig tijd

3 december 2016 1 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week had ik de zo befaamde buikgriep te pakken, net als de rest van Nederland. Dit zorgde er wel voor dat ik lekker door kon haken. Ik haakte veel voor de blog, stampte een tunische sjaal uit de grond en bewonderde de prachtige nieuwe patronen van de mystery blanket! Kijken jullie mee?

Mystery Blanket Haken

Afgelopen week was het 1 December, wat betekent dat de feestmaand is aangebroken, maar bovenal dat de nieuwe patronen van de mystery blanket online staan. Daarvoor moest ik snel nog even de twee patronen van maand 2 bijhaken, zodat ik zonder achterstand aan maand 3 kan beginnen. Inmiddels zijn er dus 16 blokken af, wat betekent dat ik alweer bijna op de helft ben!

blokje-15  mystery-blanketblokje-16

Volgende week is het tijd voor de nieuwe blokjes. Er zitten weer pareltjes tussen! Benieuwd hoe het ontwerpen van zo’n mystery blanket nou verloopt? Afgelopen donderdag plaatste ik een interview met Kristel Heijndijk-Douze, de ontwerpster van deze prachtige blokken. Je leest het interview hier!

Ton-sur-tonsjaal ByClaire

Op de Knit en Knot beurs liet Claire Boeter van byClaire haar tunisch gehaakte ton-sur-tonsjaal zien. Ik kende de sjaal al, maar had hem nog nooit in het echt gezien. Toen Claire me de techniek liet zien en het eindresultaat, vlogen de bolletjes byClaire en de tunische haaknaald onmiddelijk mijn verlanglijstje op. Toen we afgelopen week in Waalwijk waren om sinterklaasinkopen te doen, zag ik bij de HEMA zomaar een tunische haaknaald liggen in de uitverkoopbak voor maar €1,-! Die ging gelijk in mijn mandje natuurlijk! Afgelopen week stond ook in het teken van het opruimen van mijn haakstash. Even weer orde op zaken stellen en de kasten opnieuw indelen. Toen kwam ik de perfecte bolletjes bolletjes tegen voor een oefensjaal: de Soft van de action. Qua structuur denk ik ongeveer hetzelfde als de byClaire nr 2. Ik voel het verschil wel hoor! Dit garen is lang niet zo zacht, en haakt een stuk stroever… ofwel, ik ben verpest! Het patroon van de sjaal vind je hier.

ton-sur-ton-2 ton-sur-ton

De sjaal haakt heerlijk weg. Als je het ritme eenmaal te pakket hebt, heb je zo een sjaal af! Voor herhaling vatbaar dus, maar dan met het échte byClaire-garen :-).

In de herhaling

Omdat ik de laatste tijd veel voor de blog haak, merk ik dat de updates vaak korten worden, omdat ik op zaterdag nog niet alles kan laten zien. Daarom heb ik besloten om vanaf vandaag deze subrubriek in de update te plaatsen. Hierin lees je wat je gemist hebt afgelopen week, zodat je lekker bij kunt lezen… Of gewoon nog een keer alles bekijken mag natuurlijk ook :-).

Kerstboom adventkalender

Ik haakte natuurlijk aan de adventkalender! Het resultaat tot nu toe. De bijbehorende artikelen, lees je Hier, hier en hier. De patronen komen uit het boekje Kerst Haken van Haakpret.

dag-1 dag-2dag-3

Pinguïn Happy

Afgelopen woensdag stond cutedutch in the picture op Siets aan de Haak. Daarvoor haakte ik een superschattige pinguïn, Happy genaamd. Wil je weten wat ik er van vond? In dit artikel lees je alles!

happy-close-up

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...