Update 37 – New beginnings

Update 37 – New beginnings

31 december 2016 0 Door Sietske Kooijman

In deze laatste update van 2016 staat er niet zo gek veel op het programma. Eigenlijk stonden alle projecten in het teken van uithalen en achteruit haken… Tsja, van die weken heb je er ook wel eens bij zitten! Misschien is met griep haken ook niet zo slim! Volgend jaar pak ik de draad gewoon weer op en begin ik lekker opnieuw! Ik haakte een stukje aan de mystery blanket, kwam een flink eind met de droomdeken (en haalde een flink stuk weer uit), ging verder met de woondeken van SerDani en legde mezelf een projectstop op voor 2017. Dus begon ik op de valreep nog een nieuw project! Lezen jullie mee?

Woondeken SerDani

Het project dat toch wel mijn hart gestolen heeft in 2016. Ik zag de deken voor het eerst op de KreaDoe en was gelijk verliefd… Ik kon me nog bedwingen, maar toen ik op de Knit en Knot drie dagen tegen de deken aan zat te kijken, was ik echt verkocht. Deze week haakte ik slechts drie toeren. Daarom alleen een overzichtsfoto. Ik begon namelijk ook geen nieuwe blokken!

Droomdeken

Tsja… ik maakte een beginnersfout… Ik behoor tot het eigenwijze deel van de haakwereld dat nooit een proeflapje maakt…. En dat heb ik geweten. Het resultaat van deze week:

Dat wordt achteruithaken en opnieuw beginnen. En toch maar een proeflapje maken. Ik heb nog drie bollen grijze Julia liggen, dus ik ga me er toch maar aan wagen! En ik heb toch maar snel een haaknaald 8 en 9 in mijn online winkelmandje gegooid, want het motto strak haken met haaknaald 10 is ook haaknaald 9, gaat toch niet helemaal op! Dat wist ik wel hoor, maar ik was te eager om te beginnen ;-). Herkenbaar?

Mystery Blanket

Waar ik jullie vorige week een flinke update beloofde, kwam dat er niet van. Met kerst was ik bezig de laatste hand te leggen aan het rendier van Mr Cey. Daarna bleef er niet heel veel tijd meer over voor de mystery blanket. Dit is dan ook de eerste maand dat ik niet bij ben. Mijn blog heeft een flinke slag gemaakt afgelopen maand, waardoor ik erg veel voor de blog “moest” haken en er minder tijd over bleef voor mijn eigen projecten. Dit was dan ook het karige resultaat!

Ik maakte het blokje van vorige week af (ik moet hem nog blokken), en ik maakte een beginnetje aan een volgend blokje. Voor 2017 wil ik wél proberen om met de lopende cals up to date te blijven! Of het gaat lukken… geen idee! Ik ga mijn best doen… als jullie me een beetje helpen, moet het goedkomen!

Discover the seasons

Oeps… Tsja, ik heb met mezelf afgesproken dat ik in 2017 even geen nieuwe grote projecten meer begin, tot er een paar af zijn. Geloof je het zelf, vragen jullie je zeker af… Eigenlijk niet, maar dat is meestal met goede voornemens toch ;-). Omdat het nog 2016 is, nam ik het er nog even van en begon ik een nieuwe cal. De Discover the seasons-cal, van de maaksters van de sterrendeken van muis. Tunisch haken is hot, dat blijkt wel, want dit is wederom een tunische cal. Niet uit één stuk gehaakt, zoals de woondeken van SerDani, maar met verschillende blokken die met de entrelac-methode aan elkaar gehaakt worden. Weer een nieuwe uitdaging dus!

Afgelopen week was ik bij Pera en Pasha in Pijnacker. Ik kocht daar dit prachtige garen. De kleuren bleven me maar aanstaren vanuit mijn wolkast en toen ik zag dat je voor de cal 4 kleuren nodig had, was de keuze snel gemaakt. Ik bestelde snel de bolletjes bij en ging van start! Hoewel ik al redelijk bedreven ben in het (tunisch) haken, wil ik Marjolein (de ontwerpster) mijn complimenten geven over de manier waarop ze de blokken uitlegt! Erg knap om alle steken zo goed te omschrijven. Ik denk dus dat dit zeker voor beginnende (tunische) haaksters een superproject is om mee te beginnen.

Ik ben bijna klaar met het eerste blok. Leuk om de tunische steken zo te combineren! En het haakt lekker weg! Ik hou jullie op de hoogte!

In de herhaling

Afgelopen maandag stond het rendier van mr Cey uit het boek Hero en de magie van kerst op het programma. Je leest hier alles over het boek!

Woensdag vertelde ik jullie over de facebookgroep Knuffeldekens haken, waar ik een samenwerking mee aanga. Een deel van de knuffels en andere dingen die ik voor de blog haak om te testen, doneer ik aan de groep, zodat zij er weer een hoop kinderen blij me kunnen maken! Zeker de moeite waard om dit artikel even te lezen en je aan te melden bij de groep of even op hun website te kijken!

Ten slotte stond donderdag de review over de wolwinder online. Dit apparaatje is een verrijking van mijn haakstash! Benieuwd? Klik dan even door naar dit artikel!

Bedankt

En dan is het zover… 2016 loopt ten einde. Zo op de valreep wil ik jullie nog even ontzettend bedanken! Dankzij mijn blog heeft 2016 voor mij een extra dimensie gekregen. Toen ik op onze huwelijksreis in Turkije uit verveling mijn eerste artikel typte, had ik nooit gedacht dat ik amper een half jaar later vier artikelen per week zou uploaden! Dat doe ik natuurlijk omdat ik het leuk vind, maar de stijgende bezoekersaantallen en de leuke reacties, geven dit wel een gouden randje. Ik hoop in 2017 nog meer mooie samenwerkingen aan te gaan, evenementen te bezoeken en nog veel meer mooie artikelen te mogen schrijven. Ik wens jullie allemaal een prachtig jaarwisseling en een geweldig, succesvol en bovenal wollig 2017!

Rating: 5.0. From 1 vote.
Please wait...