Update 39 – Goede voornemens

Update 39 – Goede voornemens

14 januari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Afgelopen week stond in het teken van mijn goede voornemens. Ik maakte een flinke klapper met de mystery blanket, haakte flink wat toeren aan de woondeken van SerDani en zorgde dat ik bij was met de discover the seasons-cal. Een succesvolle week dus! Lezen jullie mee?

Discover the seasons

Ik schoot enorm op deze week. De deken is inmiddels bij, geblokt EN de draadjes zijn afgewerkt. Ik leer het nog wel… ooit. Het werken met het prachtige garen van mr Cey cotton is een feestje. Ik ben nog steeds erg blij met mijn gekozen kleuren. Deze foto plaatste ik op instagram (ik ben te vinden onder Sietsaandehaak), om het voor al mijn haakvrienden te bewijzen. De hele woonkamer was bezaaid met puzzelblokken, maar hé, je moet iets overhebben voor je blog!

Iedere vrijdag komen de nieuwe patronen online op de facebookpagina van Discover the Seasons. Ik had gisteren de hele dag vrij, dus kon ik gelijk aan de slag. Er stonden deze week twee grote blokken op het programma. Eén heb ik er al af, met de andere ben ik nog bezig. Een paar losse draadjes aan de foto dus!

Zo leuk om de deken iedere week te zien groeien. Welk blokje is tot nu toe jullie favoriet?

De deken is aan elkaar gehaakt door middel van entrelac-haken. Dat wil zeggen dat je blokken direct aan elkaar haakt en ze niet later nog hoeft te verbinden. Marjolein legt dit heel goed en duidelijk uit in de bestanden. Mocht je het liever via een filmpje leren… Vonne Spek van het haakkanaal Vonnes Creaties heeft een hele duidelijke tutorial gemaakt. Je vindt hem hier!

Mystery Blanket

Ja jongens, eindelijk weer eens een grote update van de mystery blanket. Ik kreeg ineens weer de slag te pakken afgelopen week en er kwamen in een keer vier blokjes van mijn naald. Dat was ook wel nodig, want ik loop nog steeds grandioos achter. Ik moet nog tien blokjes haken om bij te zijn. Gelukkig heb ik nog twee weken!

Het resultaat tot nu toe! Op dit moment lijkt het oranje te overheersen, maar er komt in de komende weken nog een hoop paars bij, waardoor de kleuren weer meer in balans komen! Ik neem jullie even mee door de nieuwe blokjes van deze week!

Wat zijn ze mooi hè, het blokje linksboven is mijn absolute favoriet! Uit de hele deken zelfs! Strakke lijnen, maar toch speels, heel mooi ontworpen, Kristel!

Het paarse blokje nodigt uit tot een hoop creativiteit. Waar ik me gewoon aan het patroon gehouden heb, zijn er een hoop mensen die iets anders gedaan hebben met de grijze strepen. Van cirkels tot initialen. Leuk om te zien!

Ja, ik ben nog steeds verliefd op deze deken. Het wordt wel een bont geheel, maar dat vind ik juist wel leuk. Ik denk ook dat de rand straks een hoop rust gaat brengen in de deken! Volgende week meer!

Woondeken SerDani

Ik bereikte een kleine mijlpaal deze week. het eerste grote blok werd afgesloten.

Het begint al echt een dekentje te worden hè, zo leuk dat je iedere week meer resultaat ziet. Ik ben inmiddels aangeland bij week 5, maar het patroon is al bij week 15. Dat wordt nog even flink doorhaken dus, tot ik bij ben! Het is niet zo’n makkelijk project om even een toertje aan te haken door alle draden die aan je werk zitten. Ik moet me altijd echt even settelen, kop thee in de aanslag, televisie op de goede stand… en dan maar hopen dat je niet naar de wc hoeft.

Ik zet ze weer even in de close-up voor jullie!

Hopelijk volgende week weer een paar toeren verder!

In de herhaling

Oeps… vorige week beloofde ik jullie meer artikelen, maar dat is er nog niet helemaal van gekomen. Volgende week echt….

Maandag stond de update van Diana op het programma… Die hadden jullie nog tegoed! Ze vertelde over de struggle die zij had met haar lossen en vastendeken… benieuwd? Klik Hier!

Vrijdag kwam er een artikel online met haaknieuws… Want er gebeurt een hoop in haakland! Ik vertelde jullie onder andere over de nieuwe garens van yarn & colors (pssst: inmiddels zijn ze alledrie bekend: check snel hun facebookpagina!), de voorjaarseditie van de Knit en knot én de haakathon voor de Lepra-stichting.

©yarn and colors

No votes yet.
Please wait...