Update 40  – Het vordert gestaag

Update 40 – Het vordert gestaag

21 januari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Ook deze week hield ik me weer netjes aan mijn goede voornemens, hoewel er tussendoor ook nog het een en ander gehaakt moest worden voor de blog. Er kwamen twee blokjes bij in de mystery blanket, ik maakte de patronen voor de discover the seasons deken van vorige week bíjna af en de woondeken van SerDani vorderde gestaag! Lees je mee?

Woondeken SerDani

In de woondeken van SerDani, ben ik aangeland bij een relatief saai stuk. Tot en met toer 70, wordt er gewoon in patroon doorgehaakt. Nu is de deken sowieso niet saai, door alle verschillende technieken die je in een toer haakt, maar ik merk dat ik toch ga aftellen. Gek hè. Deze week maakte ik week 5 af, waardoor ik al bij toer 50 ben. Dat zie je dan ook wel aan de deken, hij begint steeds meer body te krijgen.

Helaas voor de foto krult het tweede witte patroon een beetje naar binnen. Dat komt wel goed hoor, als ik verder haak. Omkrullen is nou eenmaal een bekende eigenschap van tunisch haken. Zoals jullie zien begon er deze week een nieuw patroon.

Door op de terugtoer verschillende steken samen te haken, krijg je dit leuke effect. Het is wel even opletten geblazen, omdat je normaal gesproken de terugtoer tomeloos rechtdoor kan haken. Het is me dan ook meerdere malen overkomen dat ik de steken vergat samen te haken. Gelukkig kwam ik er op tijd achter en nu zit er netjes een steekmarkeerder voor dit patroon om me aan de bijzondere terugtoer te helpen herinneren.

Ik hoop volgende week weer 10 of meer toeren te kunnen haken, zodat ik een beetje inloop met de deken. Na toer 70 wordt het weer een hele uitdaging met veel nieuwe patronen… Ik kon het niet laten om alvast vooruit te kijken. Op naar volgende week dus!

Discover the seasons-cal

Eigenlijk lag de discover the seasons-cal een beetje stil deze week. In het grote blok van deze week zat een afbeelding met héél véél telwerk. Naast de pittige aap van Hedy die af was, haakte ik liever aan een tomeloos projectje. Vandaag vatte ik de tunische naald weer op en haakte het grote blok bíjna af… Maar nu, het vervelendste wat een haakster kan overkomen, is mijn garen op. En de kleur die ik nodig heb is momenteel niet te bestellen bij Pera & Pasha. Ja, ik weet het, beginnersfout… Altijd gelijk genoeg garen bestellen voor je project, dat blijkt maar weer eens. Mijn cal ligt dus noodgedwongen even stil. Gelukkig kan ik nog een paar blokjes van volgende week haken, dus ik hoef me niet helemaal te vervelen de komende dagen! En nu maar hopen dat het garen snel weer op voorraad is, zodat ik lekker door kan stomen!

Het blok waar ik het over had, heeft de afbeelding van een vlinder. Net als de tulp is deze van veraf niet heel goed te zien, maar dat vind ik juist wel leuk. Zo zitten er nog verrassingen in je deken!

En ja, ik hoef écht nog maar drie toeren aan het blok! Zo irritant!

Mystery Blanket

Met de twee blokjes van deze week, komt het totaal aantal blokjes op 24… lekker overzichtelijk! Fijn voor de foto’s.

Kristel overstijgt zichzelf deze week wederom met een prachtig blokje.

Zo leuk hoe ze de verschillende kleuren, verschillende garens en verschillende structuren gebruikt om toch een stabiel en gebalanceerd blok te ontwerpen. Heel knap!

Nog 8 blokken te gaan in 11 dagen. Moet lukken vind ik. Ik richt me gewoon op 1 blokje per dag, dan ben ik mooi bij voor de laatste maand met blokken van start gaat.

In de herhaling

Afgelopen week kwamen wederom twee artikelen online die al lang op de planning stonden!

Donderdag stond vertelde ik jullie alles over mijn favoriete haakmomenten. Thee speelt daar een hele grote rol in. Daarom daagde Nicole van Nicole’s choice me uit om te kijken of mijn haakmomenten met haar thee nóg fijner worden. Benieuwd naar het antwoord? Klik hier!

O ja! Met de kortingscode toertje-haken krijg je 10% korting op de webshop van Nicole! Ga dus zeker even kijken!

Vrijdag kwam een lang verwacht artikel online, met in de hoofdrol een bananenschietende aap! Deze stoere aap is ontworpen door Hedy Kunst van Kunstigdatwel en de blog Haak het lekker zelf. Ze heeft nog veel meer leuke ontwerpen. Klik hier om er alles over te lezen!

Wat staat er momenteel op jullie haaknaald?

No votes yet.
Please wait...