Update 42 – Saai

Update 42 – Saai

5 februari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Die goede voornemens zijn leuk hoor, maar het maakt de update wel een stuk saaier voor jullie ;-). Afgelopen week werkte ik wederom aan de mystery blanket… En het is Februari, dus de laatste patroontjes zijn uit. Daarnaast haakte ik een flink stuk aan de discover the seasons-cal. Kijken jullie mee?

Mystery Blanket

Afgelopen week was het 1 Februari. Dat wil zeggen dat de patronen voor de laatste blokken van de mystery blanket vrijgegeven werden. Daar bleef ik natuurlijk weer voor op! En ik val in herhaling, maar de blokken zijn wederom prachtig! Ik kon niet slapen, dus begon maar gelijk met de nieuwe blokken. Twee rustige blokken deze week, met overwegend oranje. Een blok heeft Kristel een enorm leuk effect gegeven door er ruches bovenop te haken. Het garen, Phil Soft +, versterkt dit effect alleen maar. Het andere blok is simpel maar stijlvol. De balans tussen simpele en wat ingewikkeldere blokken geeft een mooie balans in de deken.

Er lijkt nu een enorm grootteverschil te zijn in de twee blokken, maar dit valt heel erg mee. Het grote blok kwam nét van mijn blokmatje, dus die krimpt nog iets in.

En dit zijn ze allemaal bij elkaar. De teller staat inmiddels op 29. Nog 11 te gaan!

Discover the seasons-cal

Ik maakte deze week een flinke slag. Vrijdag kwam het nieuwe patroon online en ik besloot gelijk te beginnen… Met als gevolg dat ik al bijna klaar ben voor deze week. Eén klein bloke rest nog, maar dat stel ik bewust nog even uit, anders duurt het zo lang tot het weer vrijdag is!

Twee blokken van afgelopen week wil ik even uitlichten.

Het linkerblokje was erg leuk om te haken, maar wel een kwestie van goed tellen. Ik heb regelmatig een stukje uit moeten halen. Maar dat mag de pret niet bederven, het resultaat is het namelijk zeker waard! Het rechter blokje is een combinatie van de gewone tunische steek en de kruissteek. Zo leuk om met deze deken verschillende technieken te leren! Op naar volgende week!

In de herhaling

Afgelopen week stonden er wederom twee artikelen online!

Woensdag liet ik jullie de tweede bloem zien in de serie Zeg het met bloemen, waar ik meedoe aan de bloemencal van Kunstigdatwel.

Vrijdag nam ik jullie mee door mijn favoriete facebookgroepen op haakgebied. Klik hier om er alles over te lezen!

No votes yet.
Please wait...