Wekelijkse update? Dat wordt doorhaken

Wekelijkse update? Dat wordt doorhaken

3 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || En toen opeens mocht ik wekelijks mijn updates plaatsen in plaats van tweewekelijks. Mijn eerste gedachte was: heb ik wel wekelijks wat te vertellen? Zoveel haak ik toch niet in mijn drukke en volle leventje? Nou, de eerste week laat zien dat dat onzin is. Kijk mee naar mijn haakweek in woord en beeld.

Knuffels
Harold ligt inmiddels even helemaal stil. Ik heb denk ik nog drie steekjes erbij gehaakt afgelopen maandag om Sietske te kunnen laten zien hoe ik haak. Op dat moment ontdekte ik ook dat ik niet staand kan haken, haha. Ik merk dat ik toe ben aan meer uitdaging. Het haken van de twee dekens zorgt ervoor dat ik nieuwe steken leer en die uitdaging mis ik bij het haken van knuffels. Ik ga echt nog wel knuffels haken, want het eindresultaat is gewoon te leuk, maar op dit moment ligt project ‘knuffel’ even helemaal stil.

Last dance on the beach  – Scheepjes CAL 2016
Mijn hoofdproject werd de Last dance on the beach deken, waar ik vorige week al het eerste lapje van liet zien. Ik ging vrolijk door met het tweede lapje, totdat ik bij toer 4 was. Ik was helemaal vergeten te tellen en telde verkeerd en ‘ontdekte’ dat ik te weinig steken had. Ik zei tegen lief: “Haal maar uit tot hier, ik moet opnieuw beginnen, ben ergens de tel kwijtgeraakt.” Hij was helemaal in zijn nopjes. Ik achteraf niet, want ik zat wel goed. Een beetje jammer, maar laten we het maar houden op het hebben van dubbel zoveel plezier van je garen en patroon. Inmiddels heb ik het tweede lapje half af. De popcornsteek gaat inmiddels al een heel stuk vloeiender.
img_1729img_1741img_1746

Lossen & Vasten CAL – najaar 2016
Ik kon letterlijk niet wachten tot het woensdag was, want dan zou de Lossen & Vasten CAL van het najaar 2016 beginnen. Ik checkte Facebook 100 keer en was door het dolle heen toen ik het patroon zag. Eerste indruk: dat moet te doen zijn. Eénendertig toeren vond ik wel aardig wat, maar ik had een week, dus dat was gewoon doorhaken. Het opzetten van de lossen was geen probleem. Het rijtje vasten daarop was ook geen probleem.

img_1770

Maar vanaf de volgende toeren werd het wat lastiger. Wissel een half stokje – geen probleem – af met een dauwdruppel. Zo’n dauwdruppel lijkt op het eerste gezicht helemaal niet zo lastig, totdat je bezig bent. Dan blijkt opeens dat het helemaal niet zo gemakkelijk is om je draad in één keer door de zeven op de haak staande lussen te halen. Het doorkrijgen van deze steek heeft me erg veel frustratie gekost. Aan het begin is-ie niet 100% zoals-ie hoort, maar ik vind het niet lelijk, dus ik vertik het om uit te halen. Maar… Er is licht aan het eind van de tunnel, want toen ik hem na negen toeren eindelijk echt door had, ging het een stuk sneller.

img_1775 img_1786 img_1796

Mijn deken is nu zo’n 70 cm breed en dat is een stuk minder breed dan dat de meeste zitten. De deken zou nu zo’n 80 tot 85 cm breed moeten zijn. Dat betekent dat ik heel strak haak. Erg vind ik het niet, maar… Het is wel duidelijk dat dit een kleinere deken wordt dan verwacht. De grote vraag: wordt het een deken voor een kind en maak ik er uiteindelijk twee die ik weer aan elkaar maak? Dat laat ik nog even van de komende weken afhangen. Het derde van week 1 heb ik in ieder geval met veel liefde en plezier gemaakt.

En toen was het zondagochtend
Zaterdagochtend merkte ik al dat de deken wat begon de bubbelen. Zelf haak ik altijd heel erg strak, maar ik had niet ingecalculeerd dat ik problemen kon krijgen met de deken. Dus ik was wel begonnen met een grote haaknaald, maar helaas. Met elke toer werden de bubbels groter. Uiteindelijk heb ik op Facebook advies gevraagd en een belletje met mijn schoonmoeder deed me de vervelende beslissing maken: opnieuw beginnen. Nu ben ik nog maar bij toer 3, maar laten we maar zeggen dat ik er dubbel plezier van heb…

img_1797img_1801img_1802

Vooruitblik deze week
Woensdag maakt Sietske ons blij met een review over Merino wol, kraken of aanhaken? Dat is de vraag die woensdag centraal staat. Zaterdag lezen we weer hoe Sietskes haakweek was en zondag staat de Mystery Blanket centraal. Over precies een week kun je natuurlijk weer lezen hoe het met mijn CAL’s gaat. Zien we je dan?           

No votes yet.
Please wait...