Wolhalla: Eindhoven; gaan of thuisblijven?

Wolhalla: Eindhoven; gaan of thuisblijven?

20 oktober 2016 0 Door Diana van Eynde

Als verslaafd haker kun je geen stad betreden zonder op zoek te gaan naar een wolwinkel. Het maakt niet uit met wie je bent, als er een garenwinkel is, dan moet je er gewoon even naar binnen. Twee weken terug ging ik met mijn zusje shoppen in Eindhoven. We zochten wol. Slaagde ik of was het een teleurstellend bezoekje?

eindhovenlighttower

Ik ken redelijk de weg in Eindhoven, maar ik had nooit stilgestaan bij het kopen van garen in Eindhoven. Dat resulteerde in het feit dat ik onvoorbereid op pad ging. Ik wist wel wat ik wilde hebben: Catania of Scheepjes. Mijn zus mocht kiezen, maar kwamen we wel zover?

Zeeman, Wibra, HEMA
In eerste instantie wilde ik eens kijken wat de Zeeman had. Ik was niet bekend met hun garen en het leek me een goed moment om gewoon eens naar hun aanbod te kijken. Ik werd er niet warm of koud van. Het garen leek me van minder kwaliteit en ik had het idee dat ik er vrij snel doorheen zou zitten. Bij de Wibra had ik hetzelfde idee. Ik moet toegeven dat deze mening gebaseerd is op een aanname en dat betekent dat jullie hier binnenkort een review van kunnen verwachten. HEMA had de juiste kleurtjes, maar ik schrok van de prijs. Eigenlijk te meer ook, omdat ik best wat uit wil geven, maar dan wel aan de mij favoriete merken.images

Zoektocht
Ik wist niet goed meer waar ik nog kon kijken voor garen. Het was duidelijk dat ik niet snel een wolwinkel tegen zou komen. Ik ging even naar de Pipoos, bezocht wat goedkope winkels met echt van dat pluizige garen waar je naald zo doorheen zou zitten. En dat vind ik niks. Ik besloot dus maar op zoek te gaan naar Haak je eigen kerststal van Christel Krukkert. Geen succes bij de boekenvoordeel – ik liep overigens zonder Pingouin Garen naar buiten; trots! Op naar de grote boekhandel en ook daar hadden ze geen Haak je eigen Kerststal. Wel had Van Pierre een heleboel andere superleuke haakboeken. Ben je dus op zoek naar een nieuw haakboek in Eindhoven, ga dan de Van Pierre binnen, ga rechts, loop het trapje af en kijk in de rekken links. Ik moest me bedwingen om niet de winkel leeg te kopen.

Bedrogen uitgekomen
indexUiteindelijk kwam ik thuis met een lief boekje over kindercadeautjes haken. Maar het wol dat ik zocht kon ik niet vinden. In de stad was niet op het eerste gezicht een wolwinkel te vinden. Gemiste kans Eindhoven! En toch hadden we een winkel kunnen vinden. Zo zit Handwerkzaak Bianca midden in het centrum, kun je bij Strijp-S terecht Bij tante Betsy en in Tongelre zul je vast slagen bij Bloemendalwol. Hoe de winkels zijn? Ik heb geen idee. Wel weet ik dat ik volgende keer me wel voorbereid. Want dit, dit verdient een grote stad als Eindhoven niet.

Jouw aanraders
Heb je dit gelezen en denk je: deze wolwinkel in Eindhoven mag je echt niet missen? Vergeet het dan niet te delen met ons en onze lezers.

No votes yet.
Please wait...