Zaterdagen zijn er om hakend door te brengen

Zaterdagen zijn er om hakend door te brengen

7 november 2016 0 Door Diana van Eynde

DIANA || Wekenlang kon ik niet anders dan van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat werken. Ik had het druk en strakke deadlines en als ik niet doorzette, kon ik klanten verliezen. Dan is de keuze niet zo moeilijk. Maar je merkt wel dat je op zo’n moment je hobby’s een beetje verwaarloost. En dat is zonde. Afgelopen week had ik eindelijk weer tijd om te haken. Ik richtte me volledig op de Lossen&Vasten CAL en praatte met Wendy over de Scheepjes CAL.

Avondje haken
img_1987Vorige week had ik het nog steeds erg druk. Ik merkte dat ik toch weer tot (te) laat aan het werk was. En woensdag had ik gewoon echt gepland om de hele avond te haken. Uiteindelijk kwam daar niet veel van, maar dat kwam omdat lief onverwacht thuis is. En ik breng heel graag onze spaarzame momenten samen goed door. Ik had dus een paar toertjes gedaan, maar geen meters gemaakt.

Weekendje weg
Het weekenimg_1986d stond in het teken van het Slotconcert van Rowwen H├Ęze. Elk jaar boeken we dan van vrijdag tot en met maandag een huisje en dan gaan we met z’n zessen genieten. Vrijdagavond maken we het gezellig en zaterdag is iedereen super lam. Daar was ik op voorbereid, dus ik heb de hele middag zitten haken. En dat resulteerde in het feit dat week 4 nu bijna af is. Met al dat gekletst tussendoor gaat het niet super snel, maar toch ben ik niet ontevreden over de vorderingen. Ik vond de steek van dit deel – de mossteek – enorm fijn en hoop dat ik nog veel projecten met deze mooie steek mag maken.

Vaktaal
Wendy was mee op weekend en al snel raakten wij in gesprek over onze hobby. De termen vlogen door de kamer. Tot een van onze vrienden zei: “Jullie gesprek is echt niet te volgen.” Herkenbaar? En zondag zei lief: “Schat, vergeet je je tasje met Scheepjes niet?” Zo leuk dat hij gewoon ook wat termen meepikt. En wellicht is het gunstig dat hij de naam van mijn favoriete garen kent… Dan kan-ie ook nooit het verkeerde kopen, haha.

Kapotte haaknaald14947830_655628851284971_7892717690392432972_n
Ik was zaterdagavond lekker aan het haken en opeens, KRAK, haaknaald ‘door midden’. De lij, had losgelaten. Ik kon het naaldje gewoon in het handvat doen, maar toch is dat dan even balen. Zo’n fijne haaknaald. Vanavond maar eens vragen of lief er een scheutje lijm in doet. Dan is het waarschijnlijk zo weer geregeld.

Tussendoorprojectje
Ik hoorde dat het echt koud gaat worden komende week. Aangezien ik een paar uur per dag met de honden buiten ben, vind ik het fijn om lekker warm te blijven. In de laatste Simply Haken stond een patroon voor ploswarmers, dus die ga ik een dezer dagen even maken. Want we mogen onszelf natuurlijk zo nu en dan best een beetje verwennen! Ik ga dit project haken met Scheepjeswimg_1988ol Soft Fun.

Verder staat deze week in het teken van aankomende Knit en Kot in Tilburg. Langzaam tellen we samen met jullie af naar Knit en Knot. Woensdag legt Sietske via een tutorial uit hoe je hakend een opzetrij maakt en zaterdag komt uiteraard haar update online. We hebben ook nog een review. Genoeg redenen om ons ook deze week weer te volgen dus!

No votes yet.
Please wait...