Zeg het met bloemen – deel 1

Zeg het met bloemen – deel 1

24 januari 2017 0 Door Sietske Kooijman

Vandaag staat er een nieuwe serie op het programma! Ik vertelde jullie in het artikel over kunstigdatwel al dat Hedy begonnen is met een bloemencal. Jullie weten dat ik geen enkele cal kan weerstaan, dus doe ik mee! Kijk je mee?

In tien weken haakt Hedy samen met jou een prachtig boeket. Iedere woensdag staat op haar blog een nieuwe bloem online, die in tien weken samen een leuk lente-stuk vormen. Hoe leuk is het om op die manier af te tellen naar de lente, want heel eerlijk… De winter ben ik wel een beetje zat!

De patronen zijn niet zo moeilijk en daardoor erg geschikt voor beginners. En het resultaat is fantastisch! Ik haakte afgelopen week de eerste bloem (die in de cal eigenlijk de tweede is.. om het overzichtelijk te houden ;-)). Halverwege het haken van de bloem, deed het me denken aan een oranje mannetje met roze rasta-haar… Misschien een idee voor de volgende keer Hedy,… twee oogjes erin, en klaar!

Maar het eindresultaat mag er zijn! In een klein uurtje haakte ik deze mooie hyacinth.

Hedy gebruikte voor het steeltje een rietje, maar die had ik helaas niet in huis. Met een halve satéprikker gaat het ook prima, alleen moet je dan even wat beter je best doen met het afwerken van de draadjes.

Wat superfijn is aan deze cal, is dat het allemaal kleine projectjes zijn. Heerlijk om je katoenvoorraad of te maken… of een goed excuus om nieuw garen te kopen natuurlijk! Wil je ook meedoen? Zet dan Hedy’s blog bij je favorieten, of volg haar op social media!

Welk project staat er op jouw haaknaald? Heb jij al eerder bloemen gehaakt?

 

Rating: 4.0. From 1 vote.
Please wait...